ANNONS

Sollentunajunior tog hem SM-guld i sanden på Tylösand

jsm-herrar beachvolley, Einar Andersson (Habo Volley) och Sollentuna VK:s Gustav Molin, juniorer, SM-guld, juli 2020
Sollentuna VK:s Gustav Molin, till höger högst upp på prispallen, är glad att beachvolley-SM kunde avgöras trots den pågående pandemin.
Sollentuna VK:s Gustav Molin vann guld i herrjuniorklassen i beachvolley-SM som just nu pågår på Tylösand i Halmstad. Tillsammans med Einar Andersson (Habo Volley) vann han på tisdagen en klar finalseger med 21–9, 21–11.
ANNONS

– Det känns grymt kul! Vi gjorde en jättebra turnering genomgående och inför finalen kände vi oss självsäkra. Vi känner våra finalmotståndare väl och visste vilka styrkor de hade. När vi sedan fick en så bra start flöt det bara på, säger Gustav Molin efter den övertygande insatsen i finalen mot Jacob Ekman (Vingåkers VK) och Kasper Benjaminsson (IK Ymer).

Nästan lika bra gick det för Sollentuna VK:s Ulrika Blomgren, i par med Tyra Areskoug (Lidingö SK), i damjuniorklassen. De gjorde en stark SM-turnering, men fick ge sig i finalen mot Isabelle Reffel (Lidingö SK) och Filippa Brink (Engelholms VS).

Sollentuna VK:s Ulrika Blomgren och Tyra Areskoug (Lidingö SK) på pallplats två. beachvolley-SM juli 2020.

Sollentuna VK:s Ulrika Blomgren på pallen, längst till vänster. Foto: Robert Boman

SM utan publik

Den pågående pandemin gjorde att det länge var osäkert om 2020 års upplaga av Beachvolley-SM skulle kunna genomföras. Till slut blev det trots allt av, om än i mindre skala och utan publik.

– Det hade förstås varit häftigt med folkfesten som brukar vara här på SM, men det gick ju inte i år. Därför känns det bara enormt kul att vi fick spela, med tanke på omständigheterna, säger Gustav Molin.

SM fortsätter med U16 och U19 i dag tisdag och i morgon, och senior- och mixedklasser senare i veckan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.