Seger för Sollentunas damer i Satelliten

Sollentuna Volleyboll
Sollentunas damer fick en bra start på SM-slutspelet. Arkivfoto: Sollentuna VK
Det blev förlust för herrarna och seger för damerna när Sollentuna VK inledde SM-slutspelet med kvartsfinaler mot Örkelljunga respektive Lindesberg i helgen. Damlaget vann efter seger med 15–10 i skiljeset inför 137 åskådare hemma i Arena Satelliten.

– Vi kommer in, är taggade, och inser att det är slutspel och att grundserien inte spelar någon roll längre – det är här och nu som gäller, säger Sollentunas coach Michael Jestin till Volleybollförbundets hemsida.
Starten var dock lite trevande och Sollentuna förlorade första set, men kom  sedan in i spelet bättre och vann andra och tredje innan gästerna kvitterade till 2–2 genom att ta hem fjärde.

”Bara köra på och rida på vågen”

– De ändrar lite på sitt spel och vi blir nervös, men i slutet på fjärde och i femte set visar vi att vi kan spela bra och bättre än dem. Nu har vi två bortamatcher framför oss och då har de all press på sig. Vi kommer bara köra på och rida på vågen, säger Michael Jestin.
Ja, Sollentuna spelar alltså borta de två kommande matcherna, 22 mars och 25 mars. Blir det en fjärde match så spelas den i Arena Satelliten den 27 mars medan en eventuell femte match spelas i Lindesberg den 29 mars.

Herrarna föll i Örkelljunga

För Sollentunas herrar gick det inte lika bra när de inledde sin kvartsfinalserie borta mot Örkelljunga i lördags. Matchen var spelmässigt jämn men skåningarna vann med 3–1 i set.
– Lagen är så pass jämna så vi får räkna med att det kommer att se ut så här. Men vi vann till slut och det var det viktigaste, sa Örkelljunga coach Jonas Svantesson till Helsingborgs Dagblad efter matchen.

Kan kvittera hemma på onsdag

Nästa kvartsfinal spelas i Arena Satelliten på onsdag, den 21 mars, liksom den tredje den 25 mars. En eventuell fjärde och femte match spelas i Örkelljunga den 28 mars respektive i Sollentuna den 30 mars.