ANNONS

Sollentunas herrar slog sig in i Grand Prix

Sollentuna Volleyboll
Sollentunas herrar har vunnit 10 av de 15 inledande matcherna i Elitserien.
Nu är det klart vilka åtta lag, fyra herr och fyra dam, som gör upp om GP-titlarna i volleyboll i Fyrishov i Uppsala den 13–14 januari. Sju av lagen var med även i fjol. Nya är Sollentunas herrar som lyckats spränga sig in på bekostnad av SM-guldfavoriten Örkelljunga.
ANNONS

Grand Prix räknas som den mest prestigefulla turneringen inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM. GP-mästare koras årligen sedan 1998.

De fyra dam- respektive herrlag som efter halva grundserien ligger högst upp i Elitserien kvalificerar sig för turneringen, där en plats i Europacupspel ligger i potten.

På damsidan delar samma fyra lag som i fjol. På herrsidan deltog tre av årets fyra lag – Linköping, Hylte/Halmstad och Falkenberg – även i fjol. Men det fjärde, Sollentuna, är alltså nytt.

Semi mot Hylte/Halmstad

Sollentunas herrar har överraskat positivt och låg trea i Elitserien med god marginal ner till femman, förhandsfavoriten Örkelljunga.

GP avgörs via semifinaler, bronsmatcher och finaler. I semifinalerna spelar serieledaren mot seriefyran och serietvåan mot serietrean. Det betyder att Sollentuna inleder Grand Prix med att möta tvåan Hylte/Halmstad i semifinalen – ett lag man besegrade i tre raka set hemma i Sollentuna förra helgen – den 13 december. Dagen därpå väntar brons- eller finalmatch.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.