Sollentunas herrar reste sig och tog en poäng med mersmak

Sollentuna FK
Sollentunas herrar samlas för ett taktiksnac i matchen mot Nyköpings BIS på Norrvikens IP.
Sollentunas herrar hade det jobbigt i början och hamnade tidigt i underläge i hemmapremiären mot Nyköpings BIS i lördags – men lyckades jobba sig in i matchen, kvittera, och var så småningom närmast segern på Norrvikens IP.

Gästerna Nyköpings BIS inledde bäst och tog ledningen efter 10 minuter inför 120 åskådare på Norrvikens IP, men Sollentuna tog över allt mer och dominerade andra halvlek ganska klart.

Hörnstatistiken – 13 för Sollentuna mot en enda för Nyköping – säger lite om matchbilden. Flera av hörnorna blev dessutom farliga, men det dröjde till den 74:e minuten innan Sollentuna lyckades kvittera.

Pressade för ett segermål

Då var det en frispark från vänster som skapade oreda i Nyköpings straffområde och till slut kunde Dida Rashidi trycka in 1–1.

Sista kvarten fortsatte Sollentuna att pressa på för ett segermål, men matchen slutade 1–1.

Sollentuna har nu en poäng på två matcher i division 1 norra. Nästa uppgift är tuff – Carlstad United BK borta den 19 april.

Storseger i premiären för damlaget

Före herrmatchen hade Sollentunas damer, som är nykomlingar i division 1 norra Svealand, spelat sin seriepremiär mot Gustafs GoIF inför 105 åskådare hemma på Norrvikens IP.

Och damerna bjöd på målkalas. Första målet kom redan i den fjärde minuten och till slut blev det seger med hela 6–0 – med sex olika målskyttar (i tur och ordning Emma Sjöberg, Lucinda Ernst Barnard, Julia Boman, Laura Danius, Andrea Sylvén och Jennifer Egelryd).

Efter första omgången är Sollentuna serieledare. Nästa match är Gefle IF borta den 22 april.