Sollentunas herrar mot Örkelljunga i kvarten

Sollentuna Volley
Sollentunas herrar möter Örkelljunga i kvartsfinal. Foto: falkenbergsbild.se
I söndags avslutades Elitseriens grundserie i volleyboll och topplagen gjorde sina val av kvartsfinalmotståndare. Sollentunas damer får möta Lindesberg medan herrarna tar sig an Örkelljunga.

– Vi spelade mot varandra nyligen och lyckades slå dem på hemmaplan, men vi ska inte dra för stora växlar av det. Visst är det bra för självförtroendet, men slutspel är slutspel. Det är något helt annat. De är lika hungriga som vi på att gå till semi. Vi ser fram emot matcherna och är redo att gå i strid! säger Lauri Hakala, coach i Sollentunas herrlag.

Örkelljunga en guldkandidat

Örkelljunga VK tippades av många som en potentiell SM-guldkandidat inför säsongen. På upptaktsträffen i oktober trodde fyra av elva elitserietränare på ÖVK-triumf. Men de slutade femma i grundserien, precis bakom Sollentuna på fjärde plats.
De fyra topplagen får välja kvartsfinalmotståndare i tur och ordning och när det var Sollentunas tur fanns bara Örkelljunga kvar att ”välja”.

”Bra att ha hemmaplansfördel”

– Vi vet att det är ett starkt lag vi ställs emot, så det känns bra att ha hemmaplansfördel. Det här kommer säkerligen bli en lång, jämn och spännande matchserie, säger Lauri Hakala inför kvartsfinalserien som avgörs i bäst av fem med start på lördag.
Sollentunas damer slutade på åttonde plats i grundserien, men valdes inte av seriesegrarna Hylte och inte heller av tvåan Engelholm eller trean Örebro. Därmed var det aningen överraskande Sollentuna som fanns kvar när fyran Lindesberg fick ”välja” motstånd.

Damerna har hemma på lördag

– Det känns kul, vi är spända på att komma igång! Det var inte väntat att Sollentuna var laget vi skulle få möta, men vi ser fram emot att ta oss an uppgiften, säger Linn Blyckert, libero i Lindesberg.
Sollentunas damer inleder mot Lindesberg hemma i Arena Satelliten på lördag, matchstart klockan 15.

Fakta

Så avgörs SM-slutspelet

Sollentunas herrar möter Örkelljunga den 17 mars (b), den 21 mars (h), den 25 mars (h) plus eventuellt den 28 mars (b) och den 30 mars (h).
Sollentunas damer möter Lindesberg den 17 mars (h), den 22 mars (b), den 25 mars (b) plus eventuellt den 27 mars (h) och den 29 mars (b).
Övriga kvartsfinaler för herrarna är Linköping–Habo, Hylte–Tierp och Falkenberg–Södertelge.
Övriga kvartsfinaler för damerna är Hylte–Linköping, Engelholm–Svedala och Örebro–Gislaved.
Semifinalerna spelas också i bäst av fem, med start 1 eller 2 april. Även finalen avgörs i bäst av fem, med start den 14 april för damerna och den 15 april för herrarna