ANNONS

Sollentunas herrar tog skön revansch i Södertälje

Sollentuna Volley
Sollentunas herrar låg under med 0–1 men vände till 3–1 och fick jubla mot Södertelge.
Inför söndagens bortamatch mot Södertelge VBK var Sollentuna Volleys herrar ute efter revansch – och att ta tillbaka titeln som Stockholms bästa volleybollag.
Det lyckades man med, Sollentuna vann med 3–1.
ANNONS

– Det blev en väldigt svajig inledning av matchen. Men trots förlust i första set lyckas vi fokusera om och hitta det egna spelet vilket ger oss vinsten i slutet, säger Sollentunas lagkapten Staffan Blomgren till klubbens hemsida.

joonas huhtakangas

Sollentunas passare Joonas Huhtakangas (#4) gjorde en bra match i Södertälje. ”Han har många utvägar i sitt passningsspel berömmer lagkapten Staffan Blomgren. Foto: Emma Trepte

I höstas föll Sollentuna mot Södertelge med minimal marginal hemma i Arena Satelliten. Men nu blev det alltså revansch, med 3–1 i set (17–25, 25–18, 25–19, 25–23), och tre välbehövliga poäng i Elitserien.

Vingåker hemma den 26 januari

Sollentuna ligger sexa i tabellen med 16 poäng på 14 matcher (tre kvar i serien). Chansen finns att gå förbi Lunds VK som ligger femma med 21 poäng på 15 matcher (och bara har två kvar), men då krävs seger i de tre sista omgångarna.

Sollentuna Volley

Vladan Ceremidzic (#16) och Jakob Molin (#9) jublar. Foto: Emma Trepte

Närmast väntar tabellåttan Vingåker hemma i Arena Satelliten lördagen den 26 januari, med start klockan 17.

ANNONS

Sollentunas damer föll i Örebro

Även Sollentunas damer ligger sexa i Elitserien, med visst häng på femman som är Lindesberg Volley, med tre matcher kvar.

I söndags blev det emellertid förlust borta mot tabelltvåan Örebro VBS med 0–3 (18–25, 22–25, 16–25). Tränaren Niclas Bagelius konstaterar att hans lag har en bit kvar innan man kan mäta sig med ett topplag som Örebro.

– I dag mötte vi ett bättre lag. Örebro är en stor motståndare som kräver precision för att slås. Vi lyckades inte riktigt nå den nivå på spel vi hade innan jul, dit behöver vi komma tillbaka, säger han till Sollentuna Volleys hemsida.

”Många misstag som vi normalt inte gör”

Sollentunas vänsterspiker Christina Adamopoulou gjorde i alla fall vad hon kunde. Grekiskan ledde laget i anfall, blev poängbäst i matchen, och belönades även med priset som bästa spelare i SVK. Men hon var ändå besviken efter matchen.

– Trots bra förberedelser spelar vi ett nervöst och stressat spel med många misstag som vi normalt inte gör, säger Christina Adamopoulou till hemsidan.

En seriematch kvar i Arena Satelliten

Sollentuna har fyra poäng upp till femman Lindesberg, men differensen kan minska på söndag då Sollentuna tar emot just Lindesberg hemma i Arena Satelliten, klockan 14.30.

Därefter avslutar Sollentunas serien med två bortamatcher, mot Gislaved den 2 februari och mot RIG Falköping den 3 februari.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.