ANNONS

Solvalla vill ha tillbaka publiken

Markus Myron hoppas på storpublik när Solvalla försöker vinna tillbaka publiken med hjälp av en massa jippon och kringarrangemang.
Markus Myron hoppas på storpublik när Solvalla försöker vinna tillbaka publiken med hjälp av en massa jippon och kringarrangemang.
I morgon arrangerar Solvalla en hel V86-omgång för första gången på över ett år. För att vinna tillbaka travpubliken erbjuder huvudstadsbanan flera sidoaktiviteter.

– Jag ser stort värde i att alla lopp körs på en bana, säger sportchefen Markus Myron.
ANNONS

Drop-in-guidningar på stallbacken, tipspromenad och ponnykörning är några aktiviteter som ska lyfta första V86-kvällen som Solvalla helt rår om sedan i februari 2014. Dessutom kommer amerikanska miniatyrhästen Vinnie att strosa runt på publikplats.

– Vi har ett kanonprogram, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

För travpubliken och spelarna står ändå sporten i fokus. Sedan ATG införde delad V86-omgång, där fyra av åtta lopp avgjorts på Solvalla och övriga fyra på Åby, Jägersro eller Bergsåker, har publiken svikit.

Som beskrivning var bara två av dussinet totoluckor öppna på E-läktaren härom veckan, ändå var det inte ens tillstymmelse till köer.

– Det finns både för- och nackdelar med delad V86-omgång. På vinterhalvåret håller sig många inomhus och följer loppen på skärmar i restaurangerna och totohallarna. På somrarna är det annorlunda, då vill publiken stå runt banan. Jag ser stort värde i att alla lopp då körs på en bana, säger Markus Myron.

Närmaste halvåret, fram till den 23 september, har Solvalla tilldelats tolv egna onsdagskvällar. Som de senaste åren ska dock onsdagstävlingarna under högsommaren ut på turné till de mindre trav- arenorna. Tolv onsdagar på ”Valla” glädjer ändå Markus Myron.

– Får vi till ett bra arrangemang och sportsligt bra lopp kanske ”sommarsäsongen” blir längre i framtiden, säger Myron som i morgon får en sportslig godbit när Stefan Melander tar ut sin nya stjärna, Nuncio.

Hästen debuterade nyligen på svensk mark och insatsen är en av årets stora snackisar. Gör Nuncio om den prestationen lär Markus Myron ge Melander en inbjudan till Elitloppet.

ANNONS