Som natt och dag för bröderna Rakell

Rickard Rakell, här i juniorkronorna, gör succé i Anaheim Ducks samtidigt som hans äldre bror strider för att undvika nedflyttningskval med Sollentuna HC.
Rickard Rakell, här i juniorkronorna, gör succé i Anaheim Ducks samtidigt som hans äldre bror strider för att undvika nedflyttningskval med Sollentuna HC.
Rickard Rakell är på väg mot sin poängmässigt bästa NHL-säsong, men för brorsan Robin och kusinen Christian Holmblad är det tyngre. Deras Sollentuna HC behöver poäng i hockeyettans sista omgång för att säkra nytt kontrakt.

Anaheim Ducks-spelaren Rickard Rakell, 22, gjorde förra säsongen nio mål och 22 assist. Säsongen var hans första hela i national hockey league, dessförinnan hade han spelat 22 matcher under två säsonger.

I vinter är han ordinarie och snittar knappt 16 minuters speltid per match, vilket syns i poängskörden. Redan nu, 52 matcher in i säsongen, har Rickard gjort 13 mål och assisterat till 15.

– Jätteroligt, säger hans bror Robin Rakell. Han har jobbat sig till framgången. Jag hade väl en liten aning om att det skulle ske. Förr tränade vi mer försäsong ihop, men jag vet att han legat i och får nu spela med bättre kedjekompisar.

Om hockeylivet leker för Rickard är det tyngre för två år äldre Robin Rakell. SHC föll i går mot Haninge med 0–5. Samtidigt vann Wings Arlanda i näst sista omgången. Det här gör att Wings med seger mot Väsby når upp på samma poäng som Sollentuna. Och Wings har den minst dåliga målskillnaden.

Varken Robin eller tränaren Mikael Erdtman räknar med hjälp från Väsby på söndag.

– Vi behöver ta minst en poäng mot Åkers för att slippa nedflyttningskval, säger Robin.

Åker/Strängnäs toppar tabellen och är redan klara för play off till allsvenska kvalserien.

– Vi har slagit dom förr och ska ge det bästa vi har, säger Robin Rakell.