ANNONS

Annika Sörenstam prisades i Globen – hyllade Upplands-Bro

Annika Sörenstam, idrottsgalan 2020, Idrottsakademins hederspris
Annika Sörenstam var en i raden att hyllas på Globens scen under måndagskvällen.
Golflegendaren Annika Sörenstam var en av många som hyllades under måndagskvällens Idrottsgala i globen. Då Sörenstam tog emot Idrottsakademins hederspris och höll sitt tacktal inledde hon det hela med orden:
– Trots att jag bor i USA så är jag fortfarande en Upplands-Brotjej.
ANNONS

Under måndagskvällen så gick årets upplaga av Idrottsgalan av stapeln.

Bland raden av stolta pristagare och glittriga idrottsstjärnor var inte många ögon torra då en alldeles särskild gigant hyllandes – Annika Sörenstam.

Från norska Suzann ”Tutta” Pettersen fick Annika Sörenstam ta emot Idrottsakademins hederspris, och jublet ville inte ta slut inne i globen.

”Trots att jag bor i USA så är jag fortfarande en Upplands-Brotjej”

En märkbart rörd Annika Sörenstam tog till orda:

– Det här hade jag inte förväntat mig, men det är väldigt kul att vara här. Trots att jag bor i USA så är jag fortfarande en Upplands-Brotjej.

Efter allvarsamma ord om sportens betydelse både i framgång och tragedi, och en hälsning till en annan legendar, basketens Kobe Bryant och hans dotter, som tragiskt var två av de som avled i den helikopterkrasch som skakade Kalifornien på söndagsmorgonen, lokal tid – så återgick Annika Sörenstam till att prata om Upplands-Bro.

”Allting började i Upplands-Bro, inte långt härifrån”

– På tal om det så vill jag bara snabbt reflektera på karriären, Allting började i Upplands-Bro, inte långt härifrån, uppoffringar, satsningar och disciplin, men totalt tacksam över alla minnen och upplevelser som golfen har givit mig. I dag så spenderar jag mycket av min tid till att ge tillbaka till unga golfare, sa Annika Sörenstam.

ANNONS
ANNONS