ANNONS

Spännande lottning för Akropolis – får möta Djurgården i cupen

Akropolis IF mot Djurgården, Svenska Cupen lottad
Adhavan Rajamohan kom till Akropolis 2013. Innan det tillhörde han AIK, så han vill nog gärna sänka Kevin Walkers Djurgården.
I dag lottades Svenska Cupens andra omgång och för Akropolis IF väntar en rejäl utmaning i form av allsvenska tvåan Djurgårdens IF.
ANNONS

– Det blir en rolig match för oss med lite mer publik än vi är vana vid. Och kul för killarna att få spela mot ett topplag i Allsvenskan, säger Akropolis sportchef Georgios Gogas.

Men det är väl inte bara en kul grej, ni siktar väl på att vinna?

– Ja, vi går ju inte in för att förlora med 5–0, men man måste vara realist. Djurgården är väldigt bra just nu och allt går lite fortare mot lag på den nivån,  Men självklart ska vi försöka vinna matchen. Vi spelade hyfsat jämnt i cupen mot Hammarby för två år sedan och framför allt mot Örebro SK i fjol.

Kör ni ert vanliga offensiva spel i sådana matcher eller anpassar ni er efter motståndet?

– Tidigare har vi i alla fall försökt med vårt vanliga spel. Lite naivt kanske, men vi kommer inte att parkera bussen, vi vill spela vårt spel.

Matchen flyttas troligen till Grimsta IP

Matchen spelas den 21 eller den 22 augusti, och med största sannolikhet på Grimsta IP i stället för Akropolis IF:s vanliga hemmaarena Spånga IP.

– Ja, Fotbollförbundet har sagt att vi inte får boka något ännu för det är inte klart vilka matcher som ska tv-sändas, men jag är nästan säker på att vi kommer att spela på Grimsta, säger Georgios Gogas.

ANNONS
Fakta

Alla Stockholmslagens lottning i Svenska Cupens andra omgång

Akropolis IF (div 1)–Djurgårdens IF (Allsvenskan)

IFK Luleå (div 2)– Hammarby IF (Allsvenskan)

Enskede IK (div 2)–AIK

Sollentuna FF (div 1)–Degerfors IF (Superettan)

Sandvikens IF (div 1)–IK Frej (Superettan)

IFK Lidingö (div 2)– GIF Sundsvall (Allsvenskan)

Gottne IF (div 2)– Brommapojkarna (Superettan)

IFK Stocksund (div 2)–Östersunds FK (Allsvenskan)