ANNONS

Sparkades av Sirius – nu klar för Bajen

Spelarna i Hammarby får bekanta sig med en ny tränare i elitettan.
Spelarna i Hammarby får bekanta sig med en ny tränare i elitettan.
Pär Lagerström lämnar tränarposten i Hammarby damfotboll och blir i stället ny sportchef.
Pär Lagerström lämnar tränarposten i Hammarby damfotboll och blir i stället ny sportchef.
I slutet av oktober sparkade Sirius sin tränare Olof Unogård. Nu är han i stället klar för Hammarby. Samtidigt tar den förre Bajencoachen Pär Lagerström klivet upp som sportchef för klubben.
ANNONS

Under den gångna säsongen meddelade elitettanklubben Sirius att Olof Unogård inte får fortsatt förtroende på tränarposten. Unogård har själv hävdat att detta troligtvis beror på att han har yttrat sig kritiskt mot klubbledningen när den, i hans mening, prioriterade herrlaget före damerna.

– Jag har väl gjort mig osams med för många i klubben. Jag trodde att vi skulle kunna rensa luften men istället gör de så här. Det känns otroligt tråkigt, sade Olof Unogård till Svt efter att han fick sparken i slutet på oktober.

Tränaren gick dock inte arbetslös under någon längre tid. På tisdagen meddelade Hammarby att Unogård nu är klubbens nya damtränare. Samtidigt blir Pär Lagerström, som tränade laget den gånga säsongen i damallsvenskan, ny sportchef i föreningen.

– Det känns väldigt inspirerande. Jag gillar Pärs och klubbens tankar inför framtiden och tycker att det ska bli väldigt spännande att få vara med på den resan, säger Olof Unogård i ett pressmeddelande.

Hammarby åkte i år ur damallsvenskan med minsta möjliga marginal. Tränar- och sportchefsbytet är två steg i ledet när klubben satsar på att åter ta sig tillbaka till den högsta serien.

– Jag har valt att kliva av som huvudtränare för att satsa helhjärtat både på min familj och på rollen som sportchef. Jag brinner lika mycket som tidigare för vårt damlag och är fast besluten att vi ska tillbaka i allsvenskan där vi hör hemma. Olof Unogård är en ung och mycket kompetent tränare med fina referenser och stort engagemang för fotboll. Vi ser fram emot att han börjar hos oss, säger Pär Lagerström.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.