ANNONS

Hanna Lindholm trea i Lidingöloppet – på svensk rekordtid

Hanna Lindholm trea i Lidingöloppet
Hanna Lindholms tid var snabbare än någon svensk på damsidan sprungit Lidingöloppet.
Huddingelöparen Hanna Lindholm sprang in som bästa svenska på tredje plats, när Lidingöloppet avgjordes på lördagen.
39-åringen sprang dessutom loppet snabbare än någon svensk på damsidan gjort tidigare.
ANNONS

Det blev fina insatser för flera stockholmslöpare när Lidingöloppet avgjordes på lördagen – och Huddinge AIS-löparen Hanna Lindholm stod för en av dem.

Hon sprang in på en tredje plats, en minut bakom kenyanskan Sylvia Medugu, och strax efter etiopiskan Yeshimebet Tadesse som blev tvåa.

Sylvia Medugu som tävlar för danska Köge, vann på nya rekordtiden 1.51,57, en minut och två sekunder snabbare än hennes tidigare rekord från förra året.

Svenskt Lidingörekord

Hanna Lindholms tid 1.52,57 var den snabbaste tiden en svensk löpare sprungit på damsidan i Lidingöloppets historia.

– Lidingörekord med 1.52.57, vilket även hade räckt till vinst alla tidigare år, men i dag blev jag trea. Jag undrar hur fort jag kommer behöva springa loppet för att någon gång vinna, skriver Hanna Lindholm på sin Instagram.

 

View this post on Instagram

 

Svenskt Lidingörekord med 1.52.57, vilket även hade räckt till vinst alla tidigare år, men idag blev jag 3:a?Jag undrar hur fort jag kommer behöva springa loppet för att någon gång vinna?Tycker det är väldigt tråkigt att springa i skogen så blir så otroligt ofokuserad och snackar med folk, har absolut ingen förmåga att ha tryck i backarna. Först vid 3km kvar insåg jag att jag var för pigg. Med 400m kvar får jag veta att jag har 12s till 2:an från Etiopien och jag börjar köra…som en galning, hon faller precis i kurvan när vi kommer ut på gräset och det blir drama, hon ser mig…jag snittar 3.08/km på sista biten och i mål har vi samma tid?Kenyanskan Sylvia som vann med en minut var jag 1,5 min före på halvmaran i Köpenhamn för 2 veckor sen. Det säger ganska mycket om mina styrkor och svagheter. Vi kommer faktiskt båda två även att springa Frankfurt maraton! En av anledningarna till att jag startade idag var att jag tyckte det skulle vara kul att utmana 20 år yngre skidproffset Frida Karlsson. Hon kom tyvärr aldrig till start men tack vare min starka avslutning kan jag numera skryta med att jag spurtat om fd skidproffset Johan Olsson ?Dagen är räddad! #lidingöloppet #lidingöloppet2019

A post shared by Hanna Lindholm (@hannaaliindholm) on

ANNONS

39-åriga Hanna Lindholm vann bland annat nyligen Tjejmilen och 10 000-metersloppet på Finnkampen.

Pangtid när revanschsugna Hanna Lindholm tog hem Tjejmilen

Spårvägenlöpare vann herrklassen

På herrsidan kontrollerade Spårvägenlöparen Robel Fsiha det 30 kilometer långa loppet och kunde som överlägsen segrare springa in på tiden 1.37,55, en halv minut före kenyanen John Muthui Musee. På tredjeplats kom Turebergslöparen Napoleon Solomon, som vann i fjol.

190928 Robel Fsiha Spårvägens FK vinnare i Män 30 km med kranskulla Helena Karlsson orienterare i IFK Lidingö under Lidingöloppet den 28 september 2019 i Stockholm.Foto: PETER HOLGERSSON / Lidingöloppet (fri pressbild)

Robel Fsiha, Spårvägens FK, vinnare på herr med kranskulla Helena Karlsson orienterare i IFK Lidingö. Foto: Peter Holgersson/Lidingöloppet

23-åringe Robel Fsiha kommer ursprungligen från Eritrea men fick svenskt medborgarskap i fjol.