Spel i fortsättningsserien för Sollentuna HC

Sollentuna vann mot Tumba i den sista matchen av Hockeyettan.
Sollentuna vann mot Tumba i den sista matchen av Hockeyettan.
Svackan i mitten av serien blev kostsam för Sollentuna HC som får spela vidare i fortsättningsserien.

Det blev inget Allettan för Sollentuna HC. Däremot är chansen inte borta att nå Hockeyallsvenskan. Sollentuna slutade på en sjundeplats i Hockeyettans östra serie. De fem första kvalificerade sig för Hockeyettan och vidare spel mot Playoff för mot Hockeyallsvenskan.

Det stod redan klart efter förlusten i den näst sista omgången mot Haninge att Sollentuna inte kunde nå Allettan. Klubben avslutade däremot serien med en seger mot Tumba och laget kan med den segern bygga vidare för spel i fortsättningsserien, Hockeyettan östra vår.

– Mot Tumba gällde det bara att avsluta bra. Vi har haft interna mål i laget. Förra året var målsättningen att hålla oss kvar. I år har vi ett bättre lag och vi vill ladda om och vara med att tävla om att vinna serien. Men jag vet också att det är tufft och vi måste vara ödmjuka i situationen, säger Sollentunas tränare Per Eklund till Mitt I.

Från fortsättningsserien kan Sollentuna nå kval uppåt. Ettan går till Playoff till kvalserien till Hockeyallsvenskan. Men tuffa matcher återstår och ska klubben vinna serien måste de matcherna också vinnas.

– Vi går ut och försöker vinna varje match vi spelar och har fightats om kvalplatserna. Nu misslyckades vi med det och då kommer en mental del in. Då gäller det att fokusera om. Den nya serien ger nya förutsättningar och vi måste vara på tårna i varje match. Det kommer att bli en tuff del som väntar, säger Per Eklund.

Sollentuna HC utsågs under hösten som seriens överraskningslag av Hockeyettan.se och har spelat många bra matcher. En spännande avslutning av hockeysäsongen väntar för Sollentuna som nu får lite ledigt över jul.

Fortsättningsserien startar efter nyår. Spelschemat offentliggörs under vecka 51.