Inne eller ute spelar ingen roll – Ayla vinner överallt

Ayla Hallberg Hossain, tureberg, sollentuna
Ayla Hallberg Hossain på Sollentunavallen.
Ayla Hallberg Hossain
Ayla Hallberg Hossain på Sollentunavallen.
Ayla på Sollentunavallen.
Ayla Hallberg Hossain på Sollentunavallen.
Turebergs FK:s 12-åriga talang Ayla Hallberg Hossain kan se tillbaka på en innesäsong med mängder av bärgade guldmedaljer och nya rekordnoteringar.
Och när utesäsongen inleddes i helgen så fortsatte hon bara i samma stil.

Fem guld på fem starter. Det blev resultatet för Ayla Hallberg Hossain när utomhussäsongen inleddes med Täby Open i helgen.

Allra bäst resultatmässigt gick det på 60 meter där hon slog till med personligt rekord och Täby Open-rekord med tiden 8.04 redan i försöken.

En guldtid – i seniorklassen

Även på 200 meter blev det personbästa då hon vann över två sekunder före tvåan på 26.47 – en tid som hade räckt till guld även i tävlingens seniorklass.

Nästa utmaning blir Nordiska Skolspelen som avgörs den 20–24 maj på Stadion och på Bosön. Åtta pojkar och åtta flickor i åldern upp till 14 år har valts ut efter tuffa uttagningar i Sätrahallen för att representera Stockholm i en femkamp mot ungdomar från de andra nordiska huvudstäderna.

Flera stortävlingar väntar

Utöver friidrott ingår även fotboll och handboll och totalt deltar cirka 250 ungdomar i tävlingen som startades redan 1948 – då som Nordiska Folkskolespelen – och därefter har arrangerats varje år utom 1963 då det pågick en smittkoppsepidemi i Stockholm.

Därefter rullar säsongen vidare med tävlingar för Ayla, bland annat Diamond League Youth (Bauhausgalan) på Stadion den 30 maj och Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg i slutet av juni.