Årets spelare blir nästa års tränare

Nercy Tourang
Nercy Tourang utsågs till årets spelare i Vallentuna BK 2016. Nästa år är han tränare i A-laget tillsammans med en annan tidigare spelare, Daniel Lundkvist.
Nyligen blev det klart att två tidigare spelare i Vallentuna BK, Daniel Lundkvist och Nercy Tourang, tar över som tränare i A-laget nästa säsong. Redan efter några dagar hade klubben dessutom gjort klart med fyra nyförvärv till truppen.

37-årige Daniel Lundkvist är VBK:s meste målgörare i modern tid och 24-årige Nercy Tourang utsågs till årets bästa spelare den gångna säsongen. Som tränare är de dock ganska oprövade.

Klubben har i flera år haft målet att ta sig tillbaka till division 2. I år såg det länge bra ut, men en svag säsongsavslutning förstörde chanserna till avancemang.

För att lyckas nästa år i stället ska truppen spetsas till. Redan nu är fyra nyförvärv klara.

En av dem är 22-årige mittbacken John Zettergren, närmast från VP i Uppsala, som bland annat har flera landslagssamlingar som ungdomsspelare på meritlistan.

– Trots sin unga ålder kan han upprätthålla ett enkelt spel och ett noggrant passningsspel i 90 minuter. Därför är han en given komponent i vårt nya lagbygge, säger Nercy Tourang till klubbens hemsida.

Från Upsala IF hämtas en annan 22-åring, mittfältaren Josef Nema, som kan spela på alla ytterpositioner och ofta lyckas ta sig förbi sin motståndare och slå inlägg.

– Vi har tidigare varit bortskämda med snabba yttrar, men nu vill vi lägga till en viktig aspekt i vårt spel. Vi vill kunna vila på våra yttrar, vi vill kunna spela oss ur en första press genom att kunna förlita oss på våra yttrars touch. Den dimensionen har vi saknat och hoppas på att den tillkommer med Josef, säger Nercy Tourang.

26-årige mittfältaren Tobias Uller, även han närmast från Upsala IF, är en tvåvägsspelare som behärskar alla positioner centralt.

– Han är väldigt prestigelös i sitt arbetssätt offensivt som defensivt. Han är en lagspelare med en härlig touch. Han har en bra blick för spelet och en härlig förmåga att bestämma tempot i anfallsväg, säger Nercy Tourang.

Slutligen hämtas Saman Haidari, 28-årig central mittfältare, från Kista Galaxy.

– Han är lika stor som en tungviktare i boxning men rör sig som en tangodansare på plan. Saman har en härlig känsla i vänsterfoten och har redan sett fantastisk ut på träningarna, säger Nercy Tourang.