ANNONS

BP måste bygga nytt – åtta spelare redan förlorade

Brommapojkarna
Philip Hellqvist kom till BP i somras och stod för fem mål på totalt 19 matcher.
Skillnaden mellan Allsvenskan och Superettan är stor, inte minst ekonomiskt. Det får BP erfara då klubben nu, bara några dagar efter den blytunga kvalförlusten mot AFC Eskilstuna, har tappat åtta spelare.
ANNONS

Att Rasmus Alm och Tim Söderström skulle lämna för Degerfors IF respektive Hammarby IF stod klart redan innan säsongen var slut. Men nu blir det betydligt fler spelare som lämnar BP.

En av dem är årets interna allsvenska skyttekung Philip Hellquist, han hade en klausul i sitt kontrakt som gjorde att det bröts då klubben åkte ur Allsvenskan.

Officiellt i dag – fem nya namn ut

På onsdagen gick BP ut med att ytterligare fem namn försvinner: David Ochieng, Petar Petrovic, Marko Nikolic, Mohanad Jeahze och Moustafa Zeidan.

– Alla har bidragit under året och jag vill tacka för insatserna i BP, säger BP:s manager Roberth Björknesjö till klubbens hemsida.

Enormt intresse för talangen Lahne

Den stora frågan nu är om BP får behålla Jack Lahne som slog igenom med dunder och brak under säsongens slutskede. Intresset för den 17-årige supertalangen är enormt, både från svenska och utländska klubbar, och det har talats om övergångssummor på uppemot 40 miljoner kronor.

Brommapojkarna klarar kval i sista matchen i Allsvenskan

Jack Lahne, nyss fyllda 17, fick chansen i BP:s startelva och stod för fyra mål på sju allsvenska starter, plus ett mål i kvalet mot AFC. Foto: Erik Bjernulf

– Det finns intresse från alla stora europeiska ligor, men vad som passar Jack och var han får bäst utveckling, det är väl det som kommer att avgöra. Hade vi varit kvar i Allsvenskan hade det varit en annan sits än i Superettan. Stannar han kvar med oss och kämpar så vet han att han får 30 matcher och då vet han att han får en lugn miljö med spelare och ledare som satsar på honom, säger Roberth Björknesjö till DN.

ANNONS

Klart med assisterande manager

Samtidigt som totalt åtta spelare lämnar – hittills – förstärker BP ledarstaben runt herrlaget med Mattias Eriksson som kliver in som assisterande manager till Roberth Björknesjö.

41-årige Mattias Eriksson kommer närmast från IK Frej där han jobbade tillsammans med Björknesjö och under hösten säkrade Frej nytt kontrakt i Superettan. Nu kliver Eriksson alltså över till BP och kommer att jobba nära Björknesjö igen.

Förberedelserna för 2019 i full gång

– BP är en oerhört spännande klubb med hög potential. Jag gillar tanken på att bygga något kring sin egen akademiverksamhet och att utveckla spelare. Dessutom att ha kontinuitet över tid, samtidigt som man tävlar på en hög nivå, säger Mattias Eriksson till BP:s hemsida.

Förberedelserna inför 2019 är redan igång och för managerparet Björknesjö-Eriksson är det mycket att göra med att gå igenom alla spelaravtal och hitta ersättare, både ur egna led och utifrån, till de som lämnar truppen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.