Sex spelare får lämna Frej Täby – och ny vänsterback redan värvad

Frej Täby
Lagbild från årets sista hemmamatch i Superettan, då Frej Täby besegrade Degerfors hemma på Vikingavallen.
Förra helgen avslutade Frej Täby säsongen i Superettan med seger, 2–0, mot Degerfors hemma på Vikingavallen. Arbetet med att forma nästa års trupp är redan i full gång. Klart är att sex spelare lämnar och att en ny vänsterback värvas.

Bara ett par dagar efter serieavslutningen meddelade Frej Täby att en handfull spelare inte kommer att få förlängt kontrakt. Det handlar om Daniel Theorin, Victor Söderström, Matias Ledezma, Marko Atanakovic och Johannes Gustafsson, som varit lagets kapten de senaste två åren. Dessutom lämnar Pontus Silfwer för norska Mjöndalen.

– Det är aldrig roligt att skiljas åt med spelare man har fått förmånen att jobba med över längre tid. Samtliga dessa spelare har varit duktiga på sina sätt och hjälpt klubben att etablera sig på elitnivå. De kommer för alltid vara en del av klubben, säger Frej Täbys manager Bartosz Grzelak till klubbens hemsida.

Samtidigt kunde klubben i helgen presentera första nyförvärvet inför nästa säsong, som blir Frej Täbys tredje i Superettan. Det är den 24-åriga serbiska vänsterbacken Danilo Kuzmanovic, med ett förflutet i Djurgårdens IF och i olika klubbar i Serbiens högsta och näst högsta liga. Han kommer närmst från Täby FK där han spelade under hösten.

– Danilo har tränat och spelat U21-matcher med oss under en längre tid. Han har verkligen imponerat på oss. Han har bra offensiva kvaliteter med en fin vänsterfot men framförallt är han duktig på att försvara. Jag tror att han kommer passa väldigt bra in i gruppen både på och utanför plan, säger Bartosz Grzelak.