ABBA-Benny sponsrar kvinnlig turnering i Bro

Bro Park
Tio kvinnliga jockeys kommer att delta i stortävlingen på Bro Park den 4 juli.
Benny Andersson
Benny Andersson sponsrar sommarens tävling för kvinnliga ryttare på Bro Park.
Svensk Galopp gör i sommar en storsatsning för kvinnliga ryttare på Bro Park – med stöd av den förre ABBA-stjärnan Benny Andersson, i dag ledande ägare och uppfödare av galopphästar.

– Vi är väldigt glada över att kunna hålla de här tävlingarna, inspirerade av framgången med damloppen på Bro Parks öppningsdag, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.

Tävlingen går den 4 juli och heter ”Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship presenterat av Chess Racing”. Tio världsledande kvinnliga ryttare, som alla handplockas för sin skicklighet, kommer att tävla under en dag i fem löpningar.

Ska lyfta fram Skandinavisk galopp

Satsningen har utformats för att lyfta fram skandinavisk galopp och skapa internationella möjligheter för kvinnliga ryttare. Dagen kommer att presenteras av internationellt välkände Derek Thompson, något som var avgörande för att vinna Chess Racings stöd.

– Benny Andersson är en stor vän av galopp och han tyckte verkligen om förra årets kvinnliga jockeyturnering. När vi bad honom om hjälp att skapa ett stort internationellt event ville han gärna vara med, säger Dennis Madsen.

Hoppas på stora stjärnor

Förhoppningen är att flera av ryttarna som var med i fjol kommer tillbaka till årets tävling.

– Ja, till exempel kanadensiska Chantal Sutherland och irländska Ana O´Brien, som vann förra gången tillsammans med brittiska Josephine Gordon och Danielle Johnson från Nya Zeeland, säger Dennis Madsen.