Ny ung sportchef i IFK Haninge

Efkan Atci i Haningetröjan.
Efkan Atci i Haningetröjan.
IFK Haninge har ny sportchef som trots sin unga ålder har mycket erfarenhet.

IFK Haninge gör en satsning på en sportchef till ungdomssidan. Det blev den 24-årige Efkan Atci som spelat i klubben som junior. Efkan kommer närmast från Vendelsö IK och han har sedan tidigare varit fotbollstränare i IFK Haninge och AFC United.

– Det känns jättebra att komma till IFK Haninge som är en klubb med stora ambitioner som också matchar mina ambitioner. De har producerat många bra spelare trots att klubben är ung, säger Efkan Atci till Mitt i.

Efkan Atci klev på rollen som sportchef i början av januari och har hunnit presenterat en verksamhetsplan för styrelsen. Efkan kommer att ansvara för spelar och organisationsutvecklingen i föreningen, främst 5-manna till 11-mannalag.

– Jag har en målsättning att alla lag ska träna likadant. I vår utbildningsplan har jag tagit till vara på det vi kallar för den blåvita tråden. Dels vill vi fortsätta att få fram talanger samtidigt som vi behåller våra baslag för alla de som inte elitsatsar. I baslagen kan man spela till man blir 21 år, säger Efkan.

Nu startar Efkans arbete med att lära känna de olika lagen i föreningen och presentera sin utbildningsplan.