Sportchefen gör målen själv

Comebackande Daniel Lundkvist har gjort sex mål på åtta matcher för Vallentuna BK, trots att han bara spelat i snitt 50 minuter per match.

Men VBK är fortsatt indraget i nedflyttningsstriden efter 0–2 mot Unik.

Emil Hedsén sköt i fjol upp Vallentuna BK i division 3 och försvann sedan till en större klubb, superettan-laget Degerfors.

Sportchefen Daniel Lundkvist räknade med att arvtagaren till Hedsén fanns i truppen när säsongen inleddes i våras.

Men VBK gjorde allt utom mål i säsongsstarten.

Med extraträning och så småningom en återkomst i laget i somras har 34-åringen fått göra målen själv.

– Jag har inte fysiken och snabbheten att göra genomlöpningar som förr. Mitt fokus är att vara effektiv i och precis utanför straffområdet. Komma till skott på alla de lägen vi skapar.

Hittills har ”Lunkan” spelat två hela matcher. I den första 90-minutaren kvitterade han till 2–2 på stopptid mot Aspudden-Tellus. Målet var för övrigt hans 100:e seniormål i klubben, men den speltiden kostade och han var ”för tung i benen” för att spela nästa match.

Att han slutade spela vid fyllda 30 berodde på ständiga bristningar i låren. Nu är han extremt noga med att träna extra och aldrig fuska med stretchingen.

Förrförra helgen gjorde han två mål på 29 inhoppsminuter mot Älvsjö. I efterföljande omgång gjorde han två på 76 minuter från start.

Han konstaterar glatt att ”det är förbannat kul att göra mål”. Och sin målsättning håller han på att revidera.

– Jag lovade mig själv att göra åtta mål. Nu vill jag inte nöja mig med det, säger han.

Lika glad som han är som spelare över att målsinnet överlevt, lika frustrerad över tabelläget är han som sportchef.

Efter 17 av 22 omgångar har VBK tre lag efter sig, och marginalen till Märsta på kvalplats är tre poäng. Upp till fjärdeplatsen är det å andra sidan bara fyra poäng.

– Vi ska uppåt i tabellen, säger Daniel Lundkvist.