Sportsvepet: AIK:are portas från derby

AIK Basket
AIK får klara sig utan publikstöd i matchen mot Djurgården i Brännkyrkahallen.
AIK-fans portas i basketderby, Börje Salming sörjer att Hovet ska rivas och discodrottning slutar – bara 16 år gammal.
Här är Sportsvepet med elva höjdpunkter från veckan i Stockholms sportvärld.

 

1. Hockeyspelare tar mustaschkampen

Nu är vi inne i månaden för behåring på överläppen.
Hockeyspelarna i Flemingsbergs IK uppmärksammar detta och deltar i ”Mustaschkampen” som samlar in pengar till forskning om prostatacancer.

2. Hovet rivs när Globen renoveras

Globen ska renoveras för 700 miljoner kronor och för att skaka fram pengar ska Stockholms stad riva Hovet och sälja tomten. Hockeylegendaren Börje Salming sörjer beskedet. Han minns hur han som 21-åring mötte kanadensiska NHL-stjärnor på Hovet och en konsert som fick honom att gråta som ett barn.

3. AIK-fans portade från derby

”Slaget om Stockholm” säger Djurgården Basket om derbyt mot AIK Basket i Brännkyrkahallen på måndag. Men AIK:s supportrar stängs ute från toppmötet i Superettan.

4. Familjen stöttar NHL-stjärnan i Globen

Familjen Claesson i Tungelsta ser fram emot nästa veckoslut.
Då ska de till Globen för att se Fredrik Claesson spela två NHL-matcher med sitt Ottawa som möter Colorado.

5. Discostjärna slutar – som 16-åring

Vemod, lättnad och revanschlust. Många känslor när Jennifer Wallén i helgen avslutar sin framgångsrika karriär i disco vid EM disco i Minsk – blott 16 år gammal.

6. Reservmålvakten kan bli kvalhjälte

Akropolis reservmålvakt Filip Anger fick chansen på grund av en korsbandsskada och räddade laget till kval till superettan genom att hålla nollan fyra matcher i rad. Nu vill han bli kvalhjälte i dubbelmötet mot IK Frej.

7. Sarah Sjöströms segertåg fortsätter

Simdrottningen Sarah Sjöströms segertåg fortsätter. I torsdags utsågs hon till årets bästa kvinnliga idrottare i Europa. I helgen utökar hon medaljsamlingen på SM i Jönköping och sedan väntar väntar World Cup-final och jakt på stora pengar.

8. Bästa unga tennisspelarna gör upp

Under höstlovet har det varit full fart hos Näsbyparks TK. Åskådarna har bjudits på en internationell 15 000-dollarsturnering för damer och i helgen samlas Sveriges bästa 12-åringar och 14-åringar i tennishallen.

9. Akrobater showar i Häggvik

United Movemnet i Sollentuna började som en cheerleadingförening. Nu har de även parkour och akrobatik – och nästa helg ordnar akrobaterna ”Swedish Acrobatics Convention” med workshops och stor show i Häggvikshallen.

10. Breddlag blev segermaskin

Trots – eller kanske tack vare – breddlagstänk har Sundbybergs IK tagit sig till den nationella serien för U19-lag.

11. Hammarby vann hemmapremiären

Både Hammarby och Tellus kommer stärkta till den tredje omgången i bandyns elitserie. I onsdagens hemmapremiär på Zinkensdamms IP vände Hammarby underläge till seger mot guldfavoriten Sandviken. Även Tellus tog årets första seger i bortamötet med Motala.

Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebook, se videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten