Sportsvepet: Frej–Akropolis i superettankval

Akropolis och Frej spelade 1-1 på Spånga IP i onsdags. På lördag möts de på Vikingavallen.
Akropolis och Frej spelade 1-1 på Spånga IP i onsdags. På lördag möts de på Vikingavallen.
Frej och Akropolis kvalar till superettan, elitserklubb i tennis tvingas lägga ner och efter Lokaltidningen Mitt i:s granskning skärper Riksidrottsförbundet riktlinjer för att stoppa ledare dömda för sexbrott.

1. Så ska RF stoppa sexbrottslingar

Efter Mitt i:s granskning vill Riksidrottsförbundet skärpa sina riktlinjer för att förhindra att dömda sexbrottslingar tränar barn. Men kommer inte att kräva att klubbarna kollar alla ledare. Dessutom startade Riksidrottsförbundet i veckan tillsammans med Bris en stödlinje för idrottsledare som möter barn i trauma.

2. Kvaldrama in på mållinjen

Straffräddning på övertid och 1-1. Spänningen lever inför lördagens returmöte i kvalet till superettan i fotboll mellan Akropolis och IK Frej Täby.

3. Fotbollsstjärnan berättar om sjukdomen

Först kände Emma Lundh skam när hon fick diagnosen MS och ville hålla den hemlig. Nu går fotbollsstjärnan från Järfälla i stället ut och berättar öppet om sjukdomen.

4. Pelle Lindbergh fortsätter fascinera

Han spelade i Hammarby Hockey, AIK Hockey, och Philadelphia Flyers och utsågs till världens bäste målvakt – men rycktes bort bara 26 år gammal. 32 år senare fortsätter Pelle Lindbergh att fascinera.

5. Slutsmashat för elitserieklubb

Förra säsongen blev Trollbäckens tennisklubb trea i herrarnas elitserie. Nu har lagets lagts ner på grund av spelarbrist.

6. Yvette lämnar SVT men inte Vinterstudion

Yvette Hermundstad är sedan många år ett känt ansikte som programledare i SVT, oftast i sportsammanhang. Nu säger den 46-åriga Gustavsbergsbon upp sig, men fortsätter i ”Vinterstudion”.

7. Discodrottning slutade på topp

Jennifer Wallén från Vallentuna avslutade sin karriär som tävlingsdansare med disco-EM i Minsk i helgen, bara 16 år gammal. Och hon gjorde det med flaggan i topp – tog sina första internationella seniormedaljer i sin sista tävling.

8. Lidingö hoppas på olympisk bassäng

Lidingö Simklubb gör tummen upp för den nya simhallen som ska byggas i Dalénum. Nu jobbar och lobbar man hårt för att det ska bli en 50-meterbassäng.

9. Viksjö Stockholms hopp på Fotbollsgalan

Med hjälp av ”Viksjömodellen” ska IFK Viksjö lyckas med målet ”så många som möjligt så länge som möjligt”. Nu är klubben utsedd till Årets barn- och ungdomsförening av Stockholms Fotbollförbund och representerar Stockholm när den nationella vinnaren utses på Fotbollsgalan.

10. Hett med vintercykling

Över 1500 stockholmare sökte – 60 fick plats. De ska cykla minst tre kilometer om dagen i vinter för att öka intresset för cykling och göra stockholmarna mer klimatsmarta.

11. Krutgubbe sköt hem veteran-SM

Det krävdes särskjutning för att kora årets svenska veteranmästare i fältskytte med gevär. När krutröken lagt sig stod den 71-årige Lidingöbon Tore Bjurvén som segrare.

Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten