Sportsvepet: BP-jubel, antilopstek, bandydags

BP firar - klart för allsvenskan 2018
BP är klara för Allsvenskan 2018 efter seger med 1–0 mot Dalkurd hemma på Grimsta IP.
Mellbergs succé – BP åter i Allsvenskan. SM i tricking i Sundbyberg på fredag. Mountainbikebana med flow byggs i Åkersberga. Bandypremiär på Zinken. Här är Sportsvepet med några höjdpunkter från veckan i Stockholms sportvärld.

1. Västerorts Milan fick fira hemma på Grimsta

BP var nykomlingar i Superettan och knappast någon trodde att de skulle ha något med toppstriden att göra. Men efter 1–0 mot Dalkurd i tisdags är laget klara för Allsvenskan 2018 redan efter 28 av 30 omgångar – en stor succé för tränaren Olof Mellberg som har tagit upp klubben två divisioner på två år.


2. Hemmahoppet ska ge Bahta en match

SM i terränglöpning avgörs i Huddinge i helgen, 28–29 oktober. Flera storlöpare är med, till exempel Meraf Bahta. Hon får tampas med bland andra Huddinge AIS Hanna Lindholm som är i sitt livs form.


3. Seglar på en framgångsvåg

Besättningen bemästrade de hårda byiga vindarna och regn därtill. Andraplatsen i kvalet innebär att Lidingöklubben S606K är tillbaka i allsvenskan i segling.


4. ”Otroligt skönt att vinna igen”

I sitt femte stora internationella mästerskap tog hon sitt femte guld. 27-åriga Täbytjejen Sofia Olofsson förlorade inte en enda rond i thaiboxnings-EM i Paris.


5. Ny mountainbikebana invigs i vår

Mountainbikecyklister flockas i Hellasgården. Snart kan de styra kosan norrut, mot Hackstaskogen i Åkersberga. Där byggs just nu en nära 4 kilometer lång slinga – med bra flyt.


6. Pia från Vaxholm dominerade i Sydafrika

Hemmaskyttarna var chanslösa när Pia Clerté från Vaxholm kammade hem Sydafrikanska Mästerskapet i dynamiskt sportskytte. Efter tävlingen firade hon med lejonpromenad och antilopstek.


7. Ny diet efter SM och NM – men först svulla julmat

Sollentunakillarna Aran Hafid och Yousef Babar är klara för EM nästa år efter starka insatser i SM och NM i men´s fysique och bodybuilding. Nya dieten inleds i januari – efter att de ätit mest av alla på julbordet.


8. Hisnande konster i Ursvik när SM i tricking ska avgöras

Breakdance, kampsport och akrobatik – alla sätt att impa på domarna är tillåtna under SM i tricking som avgörs i Ursvik på fredag.


9. Dags för bandypremiär på Zinkensdamms IP

På fredag är det elitseriepremiär för IK Tellus på Zinkensdamm. I år hoppas laget att få hjälp av Game of Thornes-fans att nå bandytronen. Därför har man skickat supporterkit till 16 personer med namnet Stark i Västerås. Nästan som Westeros.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten