Sportsvepet: Supporter anmäler polisen

Nadine Rehn som greps misstänkt för våldsamt upplopp har själv anmält polisen.
Nadine Rehn som greps misstänkt för våldsamt upplopp har själv anmält polisen.
Hammarbysupportern Nadine, 23, anmäler polisen för övervåld, Ebba, 13, vann SM i fälttävlan och Stefan, 88, vill smasha till sig ett VM-guld i tennis. Här är Sportsvepet med nio höjdpunkter i veckan i Stockholms sportvärld.

1. Ebba, 13, vann SM i fälttävlan

Ebba Eisner, 13, från Danderyd var bland de yngsta ponnyryttarna i lag-SM i fälttävlan, men det hindrade inte henne från att ta hem guldet med sitt lag från Stora Wäsby Fältrittklubb.


2. Jimmy springer 190 kilometer mot ALS

Jimmy Andersson springer från Solberga till Dalarna för att hedra Hammarbysupportern Ovve Andersson som 2016 avled i sjukdomen ALS och för att samla in pengar till forskningen.


3. Poliser som slog supporter åtalas

Två poliser som slog en Hammarbysupporter i Malmö som låg ner på marken åtalas nu för misshandel.


4. Talangen tillbaka efter körtelfeber

Efter en knäskada och körtelfeber är Samuel-Noah Osarenkhoe, 18, tillbaka på basketplanen. Talangen från FUBB Basket i Upplands-Bro går sista året på basketgymnasiet – därefter siktar han på spel i USA eller Spanien.


5. Hammarbysupporter anmäler polisen

Hammarbysupporter Nadine Rehn, 23, greps misstänkt för våldsamt upplopp i söndags. Hon portas dessutom från alla fotbollsarenor i ett år. Hon nekar till brott och har anmält polisen för övervåld.

Många har reagerat över bilderna där hon grips och nu ska Hammarby fotboll hjälpa henne att överklaga tillträdesförbudet.6. Patrik Sjöbergs terapi blir film

Patrik Sjöbergs psykologsamtal om hur han som barn utnyttjades sexuellt av sin höjdhoppstränare och styvpappa har blivit dokumentärfilm. ”Det är utelämnande men ger mer än vad det kostar mig”, sa Patrik Sjöberg när han i veckan besökte Filmhuset på Gärdet för att prata om filmen.


7. Coachen blir spelare igen

Efter två år som coach blir Vladan Ceremdzic spelare igen. I övrigt satsar Sollentuna Volleyboll på egna produkter, både på herr- och damsidan. ”Vi gillar att bygga och är helt ointresserade av att köpa ett guld”, säger klubbens ordförande Henrik Blomgren inför elitseriepremiärerna nästa helg.


8. 88-åring kör dubbla tennispass inför VM

Stefan Pilewicz från Högsätra tränar dubbla pass för att komma i form till lag-VM för tennisveteraner i Florida. Vid nyss fyllda 88 år är han fortfarande en pigg och sportig kille.

9. Äpplet firade äpplets dag i pingishallen

Mikael ”Äpplet” Appelgren blev glad när Mitt i påminde honom om äpplets dag. Han hoppades på ett och annat äpple och lite extra respekt i pingishagen.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten