ANNONS

Sportsvepet: Alla älskar Berits huligankram

Berit Wahlgren kramas om av djurgårdaren Rasmus Brottman.
Berit Wahlgren kramas om av djurgårdaren Rasmus Brottman.
AIK och Djurgården stoppar motståndarnas fans i derbyn, Sarah Sjöström dissades i direktsändning och så vände Berit, 71, huliganatacken till kramkalas. Här är veckans höjdpunkter i Stockholmssporten.
ANNONS

Berit Wahlgren, 71, som driver Djurgårdarnas stamkrog Östra Station Järnvägsrestaurangen misshandlades när huliganer försökte storma restaurangen i lördags.
Hundratusentals människor har nåtts av videon där hon vädjar till alla att krama huliganerna i stället för att hämnas. Uppmaningen utlöste kramkalas i sociala medier.
Polisen söker nu vittnen har sett eller rent av filmat det våldsamma upploppet, misshandeln och skadegörelsen.

AIK:are portas från derby mot Djurgården
Den hätska stämningen mellan AIK:s och Djurgårdens supportrar påverkar också derbyt i basketettan i Brännkyrkahallen klockan 19.00 på fredagen.
AIK:s supportrar stängs ute av säkerhetsskäl. Klubbarna är överens. På samma sätt kommer Djurgårdarna att portas från mötet i Solnahallen.
Spelarna är hur som helst laddade. Djurgården vill ha revansch från fjolårets två förluster och AIK tror på ännu en seger.

Pensionärsläktare på Friends
En publiknyhet som värmer gnagarhjärtan desto mer är att AIK ordnar en pensionärsektion på Friends Arena.

Rekord redan före SM
Hoppen, piruetterna och stegen sitter som de ska. Tyresö Konståkningsklubb reser till SM i Malmö med en rekordstor trupp. Med sex åkare är klubben störst på mästerskapet.
Solna KK är inte långt efter med fem åkare. En av dem är 12-åriga Selma Ihr från Vaxholm som tävlar mot tre år äldre åkare.

Så räddar Rudan vintern
Mitt i Sportens kanonreporter Lars Allerstedt begav sig till Rudans friluftsområde för att närgånget undersöka hur ”två gula italienska vidunder” räddar skidsäsongen.

Månsken ska få löpare att yla av glädje
För femte året i rad arrangeras månskenslöpning i Skarpnäck och Nackareservatet. På obelysta grusvägar är månens sken löparnas enda ljuskälla.

Ingen repris för Sarah Sjöström
Svenska Dagbladets Bragdguld delades ut på Musikhögskolan i tisdags. För första gången sände Mitt i Sporten direkt via Facebook Live.
En del stockholmare kanske blev besvikna över att simstjärnan och Södermalmsbon Sarah Sjöström, uppvuxen i Haninge, snuvades på utmärkelsen av golfesset Henrik Stenson. Jurymedlemmarna Carolina Klúft, Tomas Brolin och Annette Norberg förklarade varför för Mitt i Sportens tittare.
Tipsa gärna sporten@mitti.se om sådant du tycker att vi borde direktsända.

Över 1000 följare på Facebook
I veckan nådde Mitt i Sporten över 1000 följare på Facebook. Vi firade med en helgalen bild.

Följ, gilla och tagga oss
Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.