Sportsvepet: Boulederby avgörs vid slottet

Boule
Ett trekejsarslag väntar på Slottsbacken på lördag.
AIK, Djurgården och Hammarby möts i ett prestigefyllt derby på Slottsbacken på lördag, äntligen fick Martin Lidberg berätta om sin seger i Mästarnas Mästare, Aron Andersson från Täby slog världsrekord i att undvika mållinjen i Dubai.

1. Prestigefylld derbyuppgörelse

På lördag, den 13 maj, gör AIK, Djurgården och Hammarby upp om titeln bäst i stan – i boule – på Slottsbacken klockan 11–15.


2. Tyresö Royal Crowns fråntogs seger

Svenska amerikansk fotbollförbundet har fråntagit Tyresö Royal Crowns segern mot Limhamn. Konsekvensen kan bli att Royal Crowns missar SM-slutspelet. Beslutet ska överklagas.


3. Från betongen till skogens drottning

Miranda Kvist växte upp i Rissne, var en talangfull innebandymålvakt, och hatade löpning. I dag har hon sprungit 150 maraton, gjort en mäng extrema äventyrslöpningar, och kallas ”Sveriges traildrottning”.


4. Slarv med skattepengar till idrotten

Idrottsnämnden i Stockholm får kritik av stadens revisorer för hanteringen av bidragspengar till idrottsföreningar.


5. Kristofer vill aldrig lämna Spånga Basket

79-årige Kristofer Hahne grundade Spånga basket. 32 år senare tränar han fortfarande klubbens ungdomar. Nu är han nominerad till priset Mitt i:s Idrottshjäte.


6. Lina sprider girl power

En annan nominerad är Lina Lindfors som driver ett självförtroendestärkande integrationsprojekt för tjejer i åldern 8–13 år i Fisksätra.


7. Golf für alle

Den 20 maj är det Golfens dag med öppet och chans att prova på golf på nära 30 banor i Stockholmsområdet. Viksjö GK är en av dem.


8. Reste sig från botten – blev landslagsman

För ett år sedan hade Andreas Mindell förlorat allt på grund av sitt missbruk. I dag är han drogfri, lagledare i Järfälla HC – och är uttagen i Brasiliens landslag i ishockey.


9. Skuru jagar SM-final

Skuru IK lyckades äntligen rubba Sävehof. 23–19-vinsten i Eriksdalshallen på måndagskvällen innebär att det står 1–1 i SM-semifinalen i handboll. Match nummer tre spelas i Göteborg på lördag.


10. Premiär för Swimruncupen i Rösjön

På tisdag, den 16 maj, är det dags för den första deltävlingen i Swimruncupen Stockholm, med en bana på sex kilometer löpning och en kilometer simning. Inga ursäkter – våtdräkt kan lånas.


11. Nu kan Lidberg tala ut

Sedan inspelningen i september har brottaren Martin Lidberg fått hålla tyst om sin seger i Mästarnas Mästare. I söndags sändes triumfen i tv – och Martin fick berätta.


12. Aron Andersson slog världsrekord i Dubai

Det internationella loppet Wings for Life World Run har ingen bestämd sträcka. I stället gäller det att komma så långt som möjligt innan man blir upphunnen av en ”rullande mållinje”. Den rullstolsburne äventyraren och elitidrottaren Aron Andersson från Täby slog världsrekord med 92,14 kilometer i Dubai.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten