Sportsvepet: Boxarklubben reser sig på nio

Harry Jansson låter Larah Khodr gå loss på mittsarna. Foto: Stefan Källstigen
Harry Jansson låter Larah Khodr gå loss på mittsarna. Foto: Stefan Källstigen
Rågsveds Boxningsklubb blir aldrig helt uträknad, storklubbar inför uppförandekod för fotbollsföräldrar, envisa Eina har sprungit alla 39 Stockholm Marathon.Här är Sportsvepet med några av veckans höjdpunkter i Stockholms sportvärld.

1. Uppförandekod för fotbollsföräldrar

Gapiga överengagerade fotbollsföräldrar är ett stort problem, så pass att ett av tre barn barn funderar på att sluta spela fotboll på grund av det. Nu har Hammarby, AIK och Djurgården tagit fram en uppförandekod för föräldrar för att förbättra situationen.


2. Senare start för AIK:s akademilag

AIK tar samtidigt ytterligare ett stort steg för att minska resultathetsen för de yngsta fotbollsspelarna. Klubben har beslutat att senarelägga starten för akademilagen, från 9 till 13 år. ”Verksamheten ska bygga på glädje och intresse”, säger Leif Karlsson, sportchef i AIK Ungdomsfotboll.


3. Envisa Eina missar aldrig maran

Endast två kvinnor har sprungit alla Stockholm Marathon sedan premiären 1979. Eina Roxström, 77, från Sollentuna är en av de två. Inte ens en skada efter en cykelolycka kunde stoppa henne från att ställa upp och ta sig i mål på Stadion.


4. SM för bassängens artister

”Konstsim kan liknas vid att springa ett 400-meterslopp, utan möjlighet att andas och med ett leende på läpparna”, säger Susanne Lyckeus från Täby Synchro inför SM som klubben arrangerar i Tibblebadet den 16–18 juni.


5. Sista högsäsongen på gokartbanan

Just nu är det högsäsong på gokartbanan i Järfälla, den enda SM-klassade banan i Stockholm. Men det kan vara sista sommaren för Järfälla MK och hyrkarten. Vid årsskiftet åker de ut, och någon mark för en ny bana har de inte erbjudits.


6. Rågsveds Boxningsklubb som en familj

Klubben har varit nere för räkning, men alltid rest sig. Kärleken till boxningen har övervunnit allt och för många i Rågsved har klubben blivit som en familj. ”Vi vill vara en frizon där alla är välkomna”, säger Raman Danial, ordförande i Rågsveds Boxningsklubb.


7. Först bli frisk – sedan mera fotboll

Fotboll har alltid varit en stor del i Anders Nilssons liv. Först som spelare och senare målvaktstränare i Brommapojkarna och Stockholms P17-distriktslag. Cancern tvingade honom att ändra sig. ”Jag vill gärna engagera mig mer i fotbollen. Men just nu är det viktigaste att jag blir frisk”, säger han. Nu har han nominerats till Mitt i:s Idrottshjälte. På tisdag presenteras tävlingens tio finalister.

Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten