Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Det är full fart på Boovallen när fotbollsskolans elever fyller de två planerna.
Det är full fart på Boovallen när fotbollsskolans elever fyller de två planerna.
Bullerbråk kan bli ett dråpslag mot Boo FF – och mot ungdomsfotboll i stort. Sveriges gladaste lopp avgörs i Täby. Och AIK:s bandydamer är åter i elitserien. Sportsvepet är tillbaka efter sommarlovet, med några av veckans höjdpunkter i Stockholms sportvärld.

1. Avgörande bullerstrid i Boo

Grannar har klagat på hög ljudnivå när det spelas fotboll på Boovallen. Nu väntar hemmaklubben Boo FF på ett kommunalt beslut som i värsta fall innebär att sena träningstider tas bort. ”Då skulle vi tvingas tacka nej till barn som vill börja spela fotboll hos oss”, säger klubbchefen Liv Sahlberg.


2. Ett sommarlov i ishallen

13-åriga supertalangen Selma Ihr fick inte mycket ledigt från konståkningen i sommar. Men hon sörjer inte – orsaken är att hon tävlar i Junior Grand Prix, där hon är yngst av drygt 20 deltagare från hela världen, i Brisbane den 23–16 augusti.


3. Dags för Sveriges gladaste lopp

Nästa lördag är det dags för Glädjeruset, Sveriges gladaste lopp som arrangeras i Täby för tredje gången. Loppet är till för alla och i fjol deltog 700. ”I år satsar vi på att det ska bli en ännu större familjefest”, säger loppets grundare Mikael Nordmark som bland annat har sprungit flera Stockholm Marathon med sin hjärnskadade son Hugo.


4. Ont om grusvägar – men i Markim blir det rally

Vallentuna MK har fått tillstånd att genomföra sin årliga sprintrallytävling. Den 10 september blir det full rulle på grusvägarna i Markim.


5. NHL-stjärnan visade VM-bucklan på hemmaplan

Joakim Nordströms meritlista imponerar. Den Hanvikenfostrade forwarden är färsk hockeyvärldsmästare och har vunnit Stanley cup.

Snart bär det av till USA och en ny NHL-säsong, men 25-åringen hann med ett besök i Tyresö ishall och tog med sig VM-pokalen.


6. Storpublik såg lokalderby i cupen

2 000 åskådare hade sökt sig till Tyresövallen för att se derbyt mellan Tyresö FF och Hanvikens SK. Det blev de gulröda som jublade efter slutsignalen. TFF vann med 4–1 och är därmed klart för final i Stockholm cup mot IFK Aspudden-Tellus.


7. AIK:s damer tillbaka i finrummet

Sveriges mest framgångsrika dambandyklubb AIK, med 15 SM-guld, var nära att gå i graven för ett år sedan. Nu är laget mot alla odds åter i högsta serien sedan NT Bandy tvingats dra sig ur.


8. 20-åriga löftet plötsligt favorit i SM

Höjdhopparen Fabian Delryd har haft en explosionsartad utveckling det senaste året. Nu är 20-åringen från Täby plötsligt favorit inför SM i Helsingborg nästa helg.


9. Arameisk-Syrianska vill skrälla mot BP

Mängder av Stockholmslag spelar andra omgången av Svenska Cupen i fotboll nästa vecka. Två av dem möts i Botkyrka på onsdag, där Superettans kometlag Brommapojkarna IF blir en svår nöt att knäcka för hemmalaget Arameisk-Syrianska. ”Men de får det inte lätt på Brunna”, lovar hemmalagets tränare Albert Krasniqi.

Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten