Sportsvepet: Fansen på derbyt visade hjärta

AIK-fansen samlade in pengar tillsammans med Bajenfansen i samband med derbyt på Friends.
AIK-fansen samlade in pengar tillsammans med Bajenfansen i samband med derbyt på Friends.
AIK- och Bajensupportrar samlade tillsammans in pengar till Hjärt- Lungfonden. ABBA-Benny sponsrar galopptävling för kvinnor. Tandställning ledde till racingkarriär. Det är några av veckans händelser och nyheter i Stockholmssporten.
  1. Bucklan visas upp vid Friends

Den 24 maj spelas finalen i UEFA Europa League på Friends Arena. Men redan i dag, lördag, landar pokalen och visas upp klockan 11–18 vid fontänen mellan arenan och Mall of Scandinavia.


2. Känslosamt i Hammarby handboll

Hammarby handboll kvalade på torsdagskvällen till sig en plats i handbollsligan även nästa säsong. Men firandet blev en känslomässig bergochdalbana för två spelare som nu lämnar klubben. ”Hela föreningen betyder mycket för mig och har varit en stor del av min uppväxt. Det är svårt att släppa”, säger mittsexan Alexander Morsten som nu blir proffs i Danmark.


3. Tommie bäst i stan på 22 mil

Nordenskiöldsloppet är med sina 22 mil världens längsta skidlopp. Tommie Lindblom från Stuvsta blev bäste åkare från Stockholmsdistriktet tätt följd av klubbkompisen Göran Hammarson.


4. Fansen på derbyt visade hjärta

Under fotbollsderbyt mellan AIK och Hammarby på Friends Arena i måndags samlade supportrarna tillsammans in pengar till Hjärt- Lungfonden.


5. Svart bälte vid 65

Det behöver aldrig vara för sent att börja med en ny idrott. Anders Nyh från Vallentuna testade brasiliansk jiu-jitsu som 40-plusare. Förra helgen fick han svart bälte vid ett seminarium i Finland.


6. Skuru IK vill bli kvitt spöket

De tre senaste åren har Skuru IK förlorat mot IK Sävehof i SM-finalen i damhandboll. Nu möts lagen redan i semifinalen. ”Vi måste våga tro på oss själva”, säger Skurus tränare Patrik Svarvén.


7. ABBA-Benny sponsrar galopp för kvinnor

Tidigare ABBA-stjärnan Benny Andersson går in med money, money, money när Svensk Galopp satsar på en stortävling för kvinnliga jockeys på Bro Park i sommar.


8. Johan ska bli Sveriges snabbaste brandman

Nästa helg avgörs Ultimate OCR – ett 9 kilometer långt hinderlopp i tuff terräng – i Åkersberga. Johan Törnqvist från Viby siktar på att försvara fjolårets guld i SM för brandmän.


9. Tandställning ledde till racingkarriär

William Winsth från Rotebro fick ta gokartlicens som belöning för att han uthärdat sin tandställning. Nu ska han, 15 år gammal, tävla mot de bästa i världen i tyska DKM-serien.


10. Solomon – en #idrottshjälte

När de yngre barnen i Hallonbergen saknade en egen fotbollscup tog 14-årige Solomon Ghirmay saken i egna händer och ordnade en cup för 8–12-åringar. Nu är han en av de nominerade till utmärkelsen Mitt i:s Idrottshjälte.

Vem tycker du är en riktig idrottshjälte? Materialaren som tvättar alla klubbens dräkter, en förälder som skjutsar till alla bortamatcher eller någon som har tagit sig tillbaka från en omöjlig skada? Läs mer om vår tävling här och tipsa oss om någon du tycker är värd priset.

 


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten