ANNONS

Sportsvepet: Hallbristen i Stockholm är akut

Klara Bengtzon, till höger, åker från Södermalm varje vecka.
Tjejerna i IK Bolton från Söder får åka till Farsta för att ha handbollsträning.
I Stockholm trängs över 32 000 invånare per idrottshall, nära tre gånger så många som i Göteborg, visar en ny rapport. Fransk utmanare hotar svenska favoriten i Elitloppet. Hammarbys fotbollsdamer vill inte vara sämre än herrarna – siktar på damallsvenska publikrekord i derbyt på söndag. Här är Sportsvepet med några höjdpunkter från sportens värld i Stockholm.
ANNONS

1. Akut hallbrist i Stockholm

I Stockholm trängs 32 300 invånare per idrottshall, nästan tre gånger så många som i Göteborg. Läget beskrivs som akut. Moderaternas lösning är att privata aktörer och investerare ska få fart på byggandet.


2. Frankrike mot Sverige i Elitloppet

Franska Bold Eagle är tillbaka för revansch i Elitloppet på söndag. Men svenske Europarekordhållaren Propulsion är favorit till segern.

ANNONS

3. Grönvitt publikrekord även i Damallsvenskan?

Hammarbys herrlag lockar störst publik av alla klubbar i Norden. Nu mobiliserar Hammarby Fotboll trupperna även på damsidan. Siktar på nytt publikrekord i Damallsvenskan i söndagens derby på Tele2 Arena.


4. Han firar 400 när Stockholm Marathon firar 40

Kolla efter nummerlapp 400 i Stockholm Marathon nästa lördag och heja lite extra. Den bärs av är Curt Sandberg, en envis 66-åring från Upplands Väsby som gör sin 400:e mara!.


5. Se framtidens fotbollsstjärnor i Solna

AIK:s ungdomslag utmanas av storlag som Barcelona,  Manchester City, Feyenoord och Anderlecht i egna inbjudningsturneringen Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholms IP i helgen.


6. Fabian flög rakt in i världseliten

Fabian Delryd överträffade alla högt ställda förväntningar – hoppade över 2.33 i Täby Open hemma på Tibblevallen – och är nu Sverigefyra genom tiderna.


7. Stark insats i Danmark tog Engla närmare England

16-åriga Engla Westerberg från Upplands Väsby har redan kvalat till EM i ponnyfälttävlan. Med en andraplats i en stortävling i Danmark visade hon att hon och Magnificent är redo för mästerskapet.


8. Ny guldsuccé för Sofia i Mexiko

Sofia Olofsson visade ingen pardon då hon vann VM-finalen mot thailändska superstjärnan Chommanne. Tredje VM-guldet för den 28-åriga thaiboxningsmästarinnan från Täby.


9. Skräll av Ymer – klar för Franska öppna

Elias Ymer är sensationellt klar till grusklassikern Franska öppna. Nu jagar Brommastjärnan karriärens första seger i en grand slam-match.


 Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.