Sportsvepet: Isak, Hargin och cancerkamp

Mattias Hargin.
Mattias Hargin.
Löpare springer på cykelbanan, historisk badmintonseger och Mattias Hargin om slalomkarriären efter fruns dödsolycka. Här är veckans höjdpunkter i Stockholms sportvärld.

Löpare springer på cykelbanan på Norr Mälarstrand när snöröjningen är dålig. Se videon med vår löpande reporter. Vår rapportering fick flera tittare att kräva bättre snöröjning på gångbanorna.

Olunga och huliganer

Äntligen är fotbollssäsongen igång! Vår fotograf Pekka Pääkkö följde träningsmatchen mellan Vasalund och Djurgården. Anfallaren Michael Olunga var uttagen i Djurgårdens startelva men hann före avspark att skriva på för en kinesisk klubb.
Maskerade huliganer från en annan förening tog sig efter matchen in på arenan.

Frej startar hårt

Även superettanlaget Frej Täby startar fotbollssäsongen. Hårt. Föreningen möter allsvenska lag i de två första träningsmatcherna.

Madrid och Dortumund

Det blev inte Real Madrid utan Borussia Dortmund när Alexander Isak sprintar vidare i sin fotbollskarriär. ”Hoppas våra vägar möts igen”, hälsar den 17-årige till AIK.

Några som däremot ska till Madrid är Täby FC:s Emelie Frisk och Moa Tschöp. Innebandystjärnorna spelar VM-kval i den spanska huvudstaden.

Vill stoppa bandyhallen

VM-spel väntar också för Hammarby bandys David Pizzoni Elfving som är fostrad i Gustavsberg. Han är uttagen till sitt tredje VM – hans första i Sverige.

En mindre rolig nyhet för bandyälskare var kravet från politiker att bandyhallen i Gubbängen stoppas.

Bajenkväll och NHL

Samtidigt laddar hela Hammarby för Bajenkvällen på Hovet på lördag som Hammarby hockey arrangerar för nionde gången.

Andra hockeyspelare – hemliga NHL-stjärnor – ska vara på plats när skridskobanan i Alby invigs.

Rikard Rakell från Viby i Sollentuna är en av de starkast lysande NHL-stjärnorna just nu. Han är bäste svenske målskytt i NHL.

Ung sportchef

IFK Haninges nye sportchef Efkan Atci, 24, vill satsa på både talanger och baslag.

SM-silver i simhopp

Vendelsökillen Jakob Stoltz som tävlar för Stockholmspolisen har tagit SM-silver i simhopp.

Kamp mot cancer

Pamela Andersson berättar om sin kamp mot sin hjärntumör när handbollslaget Ricoh HK spelar ”Årets viktigaste match” i Solnahallen.

Floridaflytt

Badmintontalangen Clara Nistad tog första svenska segern i Swedish International på 13 år.

Julia Ekholm från Upplands Väsby lämnar Florida för Hammarby.

Stark återkomst av Thorgren

Snowboardstjärnan Sven Thorgren från Upplands-Bro och Sollentuna SLK gjorde stark comeback i Laax Open.

I skidor på längden blev det dubbelt Sundbybergs IK i topp när Tjejskidan avgjordes i Täby.

Miljon ska ge konstgräs

Det europeiska fotbollförbundet Uefa skänker 1 miljon kronor för att möjliggöra anläggningen av en konstgräsplan i Husby.

Hargin och snöfest

Mattias Hargin var nära att sluta med slalom när hans fru omkom i en lavinolycka förra året. För Mitt i berättar han varför han fortsätter och hur mycket han ser fram emot att vara hemma i Stockholm och tävla i världscuptävlingen i Hammarbybacken på tisdag.

Men redan på söndag blir det snöfest för hela familjen i Kungsan. Alla får möjlighet att prova vintersporter som backhoppning och att åka på rails.

Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten