Sportsvepet: Husse och hund tävlar ihop

Hundlöpet
Thomas Melén med hunden Viggo.
Tävla med din jycke, Sveriges snabbaste brandman, spela fotboll med Kennedy eller bli jagad av en rullande mållinje.

1. Tävla med din fyrfota vän

Uthållighet som en husky och envishet som en terrier är två bra egenskaper för deltagarna i Hundlöpet Xtreme som har premiär i Ursvik den 14 maj.


2. Sveriges snabbaste brandman

Johan Törnqvist är Sveriges snabbaste brandman – kvalade in till EM när hinderloppet Ultimate OCR avgjordes i Åkersberga i helgen.


3. Bli jagad av rullande mållinje

På lördag går välgörenhetsloppet Wings For Life World Run där löparna inte springer en bestämd distans utan jagas av en rullande mållinje. Loppet går på 25 platser över hela världen, men kan du inte ta dig till Melbourne eller Pretoria så går det bra att springa i Hagaparken och se hur långt du hinner innan en virtuell rullande mållinje hinner ifatt dig.


4. Spela fotboll med Kennedy

Kändistätt på sommarens sportläger på Ingarö.


5. Det våras för puttarna

Vitsippor, kvittrande fåglar, korta kjolar och bangolf är säkra vårtecken.


6. En riktig idrottshjälte

Lasse Naesström har byggt upp Rotebro BTK från grunden. De första pingisborden snickrade han ihop för hand. Nu är han nominerad till priset Mitt i:s Idrottshjälte.


7. Djurgården hockey bygger

Djurgården hockey har redan påbörjat nästa säsongs lagbygge. På tisdagen presenterade klubben inte mindre än fyra landslagsmeriterade nyförvärv.


8. Birgitta glänste på Nya Zeeland

Orientering är som en skattjakt, tycker Birgitta Billstam från Järfälla. När veteran-VM avgjordes i Nya Zeeland hittade hon två guld.


9. Boxningen räddade Alis liv

Ali Yusefi kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn för sju år sedan och säger att boxningen räddade hans liv. Nu hjälper han själv ensamkommande flyktingbarn i Hammarby boxning.


Nominera fler idrottshjältar

Mitt i:s sportredaktion söker fler idrottshjältar. Under våren att kontakta och skriva om flera­ av de idrottshjältar som ni läsare­ nominerar. Alla är ­också med och tävlar om utmärkelsen Stockholms idrottshjälte. Mejla din nominering till idrottshjalte@mitti.se. Här kan du läsa mer om tävlingen.