ANNONS

Sportsvepet: Nya isar för skridskoklassiker

Vikingarännet
Vikingarännet blir Sigtunarännet.
Klassiskt skridskolopp i ny skepnad, Hammarby handboll hyllar spelarnas moderklubbar, 72-åring är skidåkarnas bästa vän.
ANNONS

1. Sigtunarännet ersätter Vikingarännet

Klassiska skridskoloppet Vikingarännet ställs in på grund av dålig ekonomi. Nu är det klart att Sigtunarännet ska köras i stället, den 18 februari. Banan går från Sigtuna till Kairobadet i Väsby och tillbaka. Full distans är två varv – 50 kilometer.


2. Alpina världscupen slår hårt mot Djurgården

Hammarbybacken är stängd för allmänheten fram till den 2 februari på grund av att tävling i den alpina världscupen arrangeras här den 31 januari. Den försenade öppningen drabbar både allmänhet och Djurgårdens IF:s många ungdomar.


3. AIK möter finnar på Skytteholm

I morgon lördag är enda gången före allsvenska premiären som AIK:s fotbollsherrar spelar hemma i Solna. Lag från AIK spelar flera matcher mot FC Inter Åbo, med A-lagsmatch klockan 13.

ANNONS

4. Bajen hyllar spelarnas moderklubbar

Bara en spelare i Hammarby handbolls herrlag är fostrad i klubben. Resten kommer utifrån.
På tisdag har Bajen hemmamatch mot Alingsås. Som en hyllning till moderklubbarna bär spelarna sina gamla färger vid inspringet.


5. Publikrekordet för damfotboll ska slås

Nu är det klart att damderbyt mellan Hammarby och Djurgården i maj ska spelas på Tele2 Arena. Målet är att knäcka alla tiders publikrekord på 9 413 åskådare i damallsvenskan.


6. Sara och Emelie tävlar i alpina JVM

På tisdag inleds alpina junior-VM i Davos i Schweiz. I den blågula damtruppen finns 17-åriga Sara Rask från Sollentuna och 18-åriga Emelie Henning från Järfälla.


7. Göteborg blåstes på Finnkampen

Såväl damerna som herrarna vann Finnkampen i friidrott på Stockholms stadion i fjol.
2019 kan det bli repris.


8. Skidveteran fixar fina spår

Längdskidåkarnas bäste vän: Gamle elitåkaren Martti Rähkönen, fyra och sexa i Vasaloppet bland annat, spårar flera gånger i veckan på Viksjö GK i Järfälla. ”Som gammal tävlingsåkare fick jag åka på väldigt fina spår, nu vill jag ge det till andra”, säger 72-åringen


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten

ANNONS