Sportsvepet: Stockholm nobbar vinter-OS 2026

schiffrin
Det blir inget vinter-OS i Stockholm 2026.
Stockholm nobbar OS, AIK letar klubbdirektör, bråk när barn leker på utegym och en kraftkarl tävlar i att dra lastbilar och kasta stora stenar. Här är Sportsvepet med tio av veckans höjdpunkter i Stockholms sportvärld.

1. Nej till OS i Stockholm

Stockholm nobbar vinter-OS 2026. I veckan meddelade Socialdemokraterna som styr i Stockholms stad att man inte tänker söka mästerskapet. ”Förhastat och oansvarigt” och ”Helt rätt beslut” var några av reaktionerna från övriga partier.


2. AIK jagar klubbdirektör

AIK Fotboll ändrar i högsta operativa ledningen – rekryterar klubbdirektör utifrån, med ansvar för både AIK FF och AIK Fotboll AB.


3. Utegym = lekplats?

Barn som använder utegym som lekplatser får vuxna som vill träna att reagera. ”Utegym = lekplats?”, skrev Susanne Lundström på Facebook och debatten exploderade.


4. Kraftkarl drar lastbilar

För 100 år sedan uppträdde atleter ofta på cirkus. Bjässar som Starke Arvid och Siljansnäs-Anders rätade ut hästskor med blotta händerna och brottades med björnar.

Än idag jublar publiken åt kraftkarlar. Fredrik Hultgren tävlar i Strongman där han drar lastbilar och hivar jättestenar.

En riktig Strongman


5. Rekordmånga sprang för livet

Rekordmånga unga fotbollsspelare i Sollentuna FK deltog i arrangemanget Spring för Livet på Sollentunavallen. Tillsammans sprang de 3500 kilometer – och samlade in över 126000 kronor till Friends.


6. Glassig fest på ny fotbollsplan

Nyrenoverade Brunna IP i Hallunda invigs på lördag. En läktare för 500 åskådare, entréer och omklädningsrum tas i bruk. Barnen bjuds på glass och Arameisk-Syrianska vill bjuda på fin fotboll.


7. 17-åring från Rotebro ska rädda USA

Nästa vecka avgörs JVM i innebandy i Växjö. Rotebro IBK:s 17-årige målvakt Max Pålsson blir nyckelspelare i USA:s landslag.


8. Medaljregn över MTB Täby

MTB Täby växer så det knakar, både på bredden och i toppen. I helgen tog klubbens ungdomar sex medaljer i säsongspremiären i Kolmården.


9. Cyklister går i mål på Stadion

Den 6 maj arrangerar Djurgårdens IF Cykel tävlingen Stadiongirot för tredje gången. Banan går genom grönområden på Norra Djurgården och Solna – med start och mål på 1912 års OS-arena.


10. Folkfest startar kanotsäsongen

Den 6 maj inleds kanotisternas tävlingssäsong med Norrviken Runt. Det blir en folkfest, lovar Sollentuna Kanots tävlingsledare Bengt Becker.


11. Nominera din idrottshjälte

Vem tycker du är en riktig idrottshjälte? Materialaren som tvättar alla klubbens dräkter, en förälder som skjutsar till alla bortamatcher eller någon som har tagit sig tillbaka från en omöjlig skada? Läs mer om vår tävling här och tipsa oss om någon du tycker är värd priset.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten