Sportsvepet: Blöt pärs, skräll och vilde vann

Deltagarna i VM i swimrun ska ta sig mellan och över 26 öar. Det blir jobbigt.
Deltagarna i VM i swimrun ska ta sig mellan och över 26 öar. Det blir jobbigt.
Dags för kraftprov i skärgården, cupskräll av Vasalund, och ryggskott stoppade inte världens snabbaste pensionär.

Springa, simma och kanske svimma

Måndagen den 4 september kan det bli lite stojigt i Haninges och Värmdös skärgård.
Då springer och simmar 150 tvåmannalag från 20 nationer i VM i swimrun.


Vasalund vidare i svenska cupen

Många små lag ställde till problem för de allsvenska gästerna i svenska cupen – men bara Vasalunds IF fullbordade en knall då de slog ut AFC, tidigare grannen på Skytteholms IP, med 3–1.


Världens snabbaste pensionär

Trots sviter av ryggskott kunde Bitte Axling, 71, från Djursholm resa sig på veteran-VM:s sista dag då hon visade att hon är världens snabbaste pensionär på 50 meter bröstsim och 50 meter ryggsim.


Ensamkommande flykting blev löparess

Huddinge AIS har flera medaljhopp när senior-SM i friidrott avgörs i Helsingborg i veckoslutet.
En het kandidat på 10 000 meter är Ebba Tulu Chala som aldrig hade tränat löpning när han för fyra år sedan anlände till Sverige som ensamkommande flyktingbarn.


Hammarby gör som Bamsingarna

Bamsingarna utgjorde Sveriges landslag i några matcher på 1950-talet. Nu möter Hammarby Hockey landslag igen, i Crowns Baltic Challenge Cup i Tallinn i helgen.


Hanna ser fram emot rolig Norgehistoria

Hanna Stokki skriver fotbollshistoria.
15-åringen är den första spelaren på flick- och damsidan med IFK Lidingö som klubbadress som har blivit uttagen till landslagsspel.


Morsan uppe i ringen igen

Nyss var hon mammaledig. Nu ska 27-åriga Bianca Antman från Hagalund fajtas i fullkontaktsgrenen K1 i kickboxnings-VM i Budapest.


Den unge vilden vann

Fartfantomen Erik Stark från Täby kallades ”Den unge vilden” när han slog igenom i båtracingens Formel 2. Nu har han avancerat till högsta klassen F1, och förra helgen tog han sin första seger i VM-serien i Harbin i Kina.


Snabb karriär för stavtalangen

Brons i ungdoms-OS i somras. Guld på USM nyligen. Nu är stavhoppartalangen Alva Sundin från Täby redo för den stora scenen. I helgen gör hon debut i senior-SM som avgörs i Helsingborg.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten