ANNONS

Sportsvepet: Framtandslösa BP-knattar nu i VM

Kristoffer Nordfeldt, längst upp till vänster, och Albin Ekdal, längst upp till höger.
Kristoffer Nordfeldt, längst upp till vänster, och Albin Ekdal, längst upp till höger.
Fyra spelare i den svenska truppen till fotbolls-VM-i sommar, en i varje lagdel, har BP som moderklubb. Portabla padelbanor byggs på hockeyrink. Alla grönvita är välkomna när Göran Hansson har tre skäl att fira Bajenparty i Bajenhuset. Här är Sportsvepet med några nyheter från sportens värld i Stockholm.
ANNONS

1. Brommapojkar tokdominerar VM-truppen

Storslam för Brommapojkarna med fyra spelare i truppen till sommarens VM-äventyr. BP-legendaren Tommy Söderström minns de då framtandslösa stjärnornas första träningar.

 


2. De kastade ”plastlock” innan frisbee ens var en idrott

Vuxenvärlden fattade ingenting när ett gäng högstadieungdomar startade Brunna Frisbeeklubb i slutet av 1970-talet. Nu har 40 år gått och nya medlemmar strömmar till. Alla nyfikna är välkoman att prova discgolf på Lillsjöbanan den 2 juni.

 


3. Livet som Bajare är en fest

Det blir Bajenparty i Bajenhuset den 26 maj. Alla är välkomna när Göran Hansson firar sin 65-årsdag, och 50 år som grönvit in i själen, plus att han bott tio år i sitt torp.

 


4. Portabla padelbanor på hockeyrinken

Den snabbt växande popsporten padel kommer till Lidingö i juni. Fyra banor sätts då upp på hockeyrinken på Lidingövallen.

 


5. Syskonen får ihop ett helt 7-mannalag – i judo

Svensk judo går en ljus framtid till mötes. I Älvsjö bor inte ett, inte heller två – utan sju framtida löften: syskonen Mattsson.

 


6. Fabian vill fixa drömgränsen 2.30 på hemmaplan

Friidrottssäsongen börjar på allvar med Täby Open på Tibblevallen i helgen. Sveriges bästa höjdhoppare Fabian Delryd är ett stort hemmahopp med fin form och ”lite extra studs i steget” tack vare hejarop från de yngre aktiva i Täby IS Friidrott.

 


7. Gänget från Lidingö hoppas på vind i seglen

Lidingöbaserade Stockholms 606 klubb är tillbaka i allsvenskan i segling. 18 klubbar gör i fyra deltävlingar upp om vilken som är Sveriges bästa kappseglingsklubb.

 


8. Vilken kanot-idé!

Är kanotlöpning den senaste trenden? Täbyläraren Charles och hans kollegor hoppas att deras udda försök i Stockholm Marathon den 2 juni kan generera pengar till Zambia..

 


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.