Sportsvepet: Räddning för sista gokartbanan

Järfälla MK, gokartbanan
Järfälla MK har kört karting på banan i Stäket sedan 1982.
Kommunalt samarbete kan rädda gokartbanan i Stäket. Planbrist tvingar fotbollsklubb att smygträns i park. I dag återinvigs Kanalplan då Damallsvenskan har premiär. Här är Sportsvepet med några nyheter från sportens värld i Stockholm.

1. Gokartbanan blir regional anläggning

Länets enda SM-klassade gokartbana, och den sista föreningsdrivna banan, räddades i sista stund undan vräkningshot. Men Järfälla MK:s årsarrende för banan i Stäket höjdes från 375 000 till 2,5 miljoner per år. För att se till att klubben och banan överlever föreslår Stockholmsidrotten att banan ska bli en regional anläggning, där 29 kommuner hjälps åt att betala halva arrendet. Det bli i så fall en plusaffär för de största markägarna Järfälla, Stockholm och Sollentuna.


 

2. Fotbollsklubb tjuvtränade i park

Bristen på fotbollsplaner i innerstan tvingade Norrtulls SK i veckan att träna på spontanytorna i Vasaparken. Nu måste barnen pendla till en annan stadsdel för att kunna fortsätta med sin idrott.


3. Efter byggkaoset – Hammarby tillbaka på Kanalplan

Trots allt byggkaos kan Hammarby Fotboll tillslut återinviga Kanalplan. I dag lördag spelar Hammarby premiär i damallsvenskan.

 


4. Ricoh HK en seger från spel i högsta serien

Ricoh HK har inlett kvalet med två raka segrar mot Hallby HK. Seger hemma i Solnahallen på söndag innebär spel i Handbollsligan nästa säsong.

 


5. Omvänd sponsring – FC Djursholm bekämpar barnarbete

I stället för att sponsras av företag stöttar FC Djursholm organisationen Hand in Hands arbete mot fattigdom och barnarbete.

 


6. Oplanerad tävling med sliten kropp gav VM-plats

Tvåbarnsmamman Lisa Joulin från Täby kyrkby slog till på en spontan OCR-tävling på Marbella – kvalade in till VM trots möra ben och armar efter stenhård träningsvecka.

 


7. Ligan är nära för Djurgården Basket

Djurgården Basket kan på söndag säkra en plats i basketligan nästa säsong. För första gången i klubbens historia. ”Drömmen kan bli verklighet”, säger Djurgåredens klubbdirektör Goran Popov.

 


8. Hemmalag i rosa vill se swish till Cancerfonden

Fotbollslaget i rosa tröjor har hemmapremiär på lördag. Då tar IFK Lidingös herrlag emot Norrtälje. Entrén är fri, men åskådarna uppmanas att swisha pengar till Cancerfonden.

 

 


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten