Sportsvepet: Pyro på Zinken, Årets bandybild?

Pyroteknik på Zinken – en bild som Bandyförbundet inte uppskattade att Bajen visade upp.
Pyroteknik på Zinken – en bild som Bandyförbundet inte uppskattade att Bajen visade upp.
"Censurerad" bild från Zinken anmäld till Årets Bandybild. Utredning för 10 miljoner visade att Stockholm kan söka OS – men någon ansökan blir det ändå inte. "Bonusderby" i cupen på söndag. Här är Sportsvepet med några nyheter från sportens värld i Stockholm.

1. Hammarbys fotograf anmäler stoppad bild till Årets Bandybild

Svensk elitbandy uppmanade Hammarby Bandy att ta bort Romus Ramströms bild med pyroteknik på Zinkensdamm från Facebook. Nu kontrar fotografen med att anmäla den till Svenska bandyförbundets tävling Årets bandybild..

 


2. OS, nej det bidde inget

Stockholm kan arrangera OS – visade utredningen som kostade 10 miljoner kronor. Ändå ser politikerna det som omöjligt att söka mästerskapet i nuläget.

 


3. Idrottshjälten Ali är Årets Eldsjäl

Elitboxaren Ali Yusefi som hjälper ensamkommande flyktingar i Hammarby Boxning utsågs till Mitt i:s Idrottshjälte 2017. Nu har han också vunnit tävlingen Årets Eldsjäl.

 


4. ”Ozzy” på väg bli proffs i turkisk storklubb

Förra säsongen spelade Ouseynou ”Ozzy” Ceesay division 5-fotboll med IFK Tumba. Nu är 20-åringen på väg att bli proffs och har tränat med turkiska storklubben Galatasaray.

 


5. Grimsta IP rustas för allsvenska derbyn

Just nu är det full aktivitet på Grimsta IP. På ena kortsidan byggs en ståplatsläktare för 2 000 åskådare. Eftersom BP planerar att även spela de allsvenska fotbollsderbyna på Grimsta är behovet stort.

 


6. Boxningstränaren i Brandbergen hyllas

Vido Ratkovic har i 30 år varit tränare och eldsjäl i Haninge Boxningsklubb. Nu är han nominerad till Min lokala hjälte.

 


7. Zengin och Djurdic till Bajen

Hammarby Fotboll har i veckan presenterat två nyförvärv. Förre landslagsmittfältaren Erkan Zengin och anfallaren Nikola Djurdjic.

 


8. Derby i cupen – storpublik väntas

Det blev ett ”bonusderby” i Svenska Cupen. Både AIK och Djurgården gick till semifinal. På söndag kväll möts de två rivalerna på Friends Arena.

 


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten