Sportsvepet: Längre restid än träningstid

Sandra Pettersson bor i Sjöstan och åker till Farstahallen varje vecka.
IK Boltons Sandra Pettersson bor i Sjöstan och åker till Farsta varje vecka för att träna.
Hallbrist tvingar IK Boltons handbollstjejer att pendla från Söder till Farsta för att träna. Norrtulls SK:s knattar förlorar en av sina få fotbollsplaner på Norrmalm. Samtidigt visar larmsiffror att många barn slutar idrotta redan i 11-årsåldern. Här är Sportsvepet med några nyheter från sportens värld i Stockholm.

1. Mycket resa för lite handboll

Bristen på hallar och bollplaner gör det allt svårare för barn och ungdomar i Stockholm att idrotta. Södermalmsklubben IK Bolton får pendla till Farsta för att träna. ”Restiden blir längre än träningstiden”, säger Oda Landberg, 18, från Reimersholme.

 


2. De som har minst fotbollsyta får ännu mindre

Norrmalm har redan sämst förutsättningar att träna fotboll. Nu försvinner dessutom Johannes bollplan där tusentals barn i Norrtulls SK tränar varje vecka.

 


3. Allt fler barn slutar idrotta tidigt

Alarmerande siffror visar att många barn lämnar idrotten redan i 11-årsåldern. Det vill Värmdö kommun och det lokala föreningslivet ändra på.

 


4. Brommapojkarna vill inte heta BP

Brommapojkarnas styrelse tyckte att klubben var redo för ett könsneutralt namn. Men medlemmarna röstade ner förslaget att byta namn till BP.

 


5. Falcao FC mot Lindahl i futsalfinal

Falcao FC spelar SM-final i futsal mot regerande mästarna Lindahl i Eriksdalshallen på lördag. ”Det blir en tuff match men vi är det bästa laget”, säger Falcaos lagkapten Nazanin Vaseghpanah.

 


6. Fyra klubbar kvar från bowlingens barndom

Den 23 februari 1918 kunde 15 klubbar från de rivaliserande hallarna Regina och Fenix enas och grunda Stockholms Bowlingförbund. AIK och tre andra av dessa klubbar finns kvar i dag – och startar i SM i New Bowl Center Gullmarsplan i kväll fredag.

 


7. Täby IS Skidor kände sig hemma i DM

Fina förhållanden och snabba spår när DM i längdskidor avgjordes på Täby Konstsnöspår.

 


8. Fler tillbud i simhallarna, enligt M

Tillbud som hot, våld och sexuella ofredanden i Stockholms simhallar ökar enligt Moderaterna som nu vill satsa 8 miljoner kronor på vakter för att öka tryggheten.

 


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten