Sportsvepet: Fräck stöld avbröt ishockeymatch

Ekhallen blev en brottsplats i tisdags kväll. Arkivbild.
Ekhallen blev en brottsplats i tisdags kväll. Arkivbild.
Hockeymatchen mellan Värmdö HC och Åker/Strängnäs fick ett abrubt och trist slut. Tre Kronor OS-laddar i Stora Mossen. 300 deltagare ska springa "världens längsta maraton" runt – och helst på – Edsviken. Här är Sportsvepet med några nyheter från sportens värld i Stockholm.

1. Datorer, mobiler, snusdosor – allt försvann

Hockeymatchen i Ekhallen mellan Värmdö HC och Åker/Strängnäs i tisdags kväll avbröts. När gästerna kom in i andra periodpausen upptäckte de att tjuvar länsat omklädningsrummet på rubb och stubb..


2. Ingen glamour, men ”helt okej” för Tre Kronor

Både Globen och Hovet var redan upptagna. Så Tre Kronor kör sitt läger inför OS i Stora Mossens ishall. På onsdag flyger laget till Sydkorea.


3. Boorken hyllar Djurgårdens 19-åriga tuffing

Damkronornas förbundskapten Leif Boork kallar henne ”tuff, frän, smart och fräck”. Hanna Olsson kan bli ett utropstecken i OS i Pyeongchang.


4. Populäre Haningsboxaren Laziz får stanna

Migrationsverkets beslut att utvisa Laziz Sharifov till Kazakstan är upphävt. ”Jag är överlycklig”, säger den 22-årige boxaren från Brandbergen.


5. Premiär för ”världens längsta maraton”

Sollentuna Summer Winter Marathon tar över ett halvår att genomföra. Första halvmaran runt – och PÅ Edsviken om isen håller – är nästa helg och är fulltecknad med 150 tvåmannalag. Etapp två går den 25 augusti.


6. Talangen från Täby rankad tvåa inför badminton-SM

I helgen avgörs badminton-SM för seniorer i Täby Racketcenter. Hemmaklubben Täby Badminton har flera guldhopp. Ett av dem är blott 17-åriga Ashwati Pillai i damsingel.


7. Derbydags i Solnahallen

Handbollsligan är igång igen efter herrlandslagets succé i EM. På lördag klockan 16 tar ett revanschsuget Ricoh HK emot Hammarby hemma i Solnahallen.


8. VM-succé i Minneapolis av Magnus från Nacka 

Magnus Karlsson från Nacka Värmdö skidklubb slog till rejält i USA. 49-åringen tog i veckan totalt tre medaljer på veteran-VM i Minneapolis.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten