Sportsvepet: Pia Sundhage med i toppen

Pia Sundhage med på historisk topplista.
Pia Sundhage med på historisk topplista.
Pia Sundhage med på topplista, två av tre klubbar kollar inte om ledare är sexdömda, stålhästar tar över galoppen.

1. Sundhage en omskriven personlighet

För första gången någonsin är det lika många män som kvinnor på listan över Sveriges tio mest omskrivna idrottspersonligheter. Stocksundsbon Pia Sundhage är en av de fem kvinnorna som finns med på listan bakom ettan – en viss fotbollsspelare som börjar på Z.


2. Bara var tredje klubb kollar ledare

Endast en tredjedel av Stockholms läns största idrottsföreningar kräver att alla barn- och ungdomsledare styrker att de inte har dömts för sexualbrott. Det visar en granskning som Lokaltidningen Mitt i har gjort bland 66 klubbar.


3. Idrottsministern reagerar

Idrottsminister Annika Strandhäll (S) öppnar för en diskussion om lagändring efter Mitt i:s granskning som visar att endast en av tre klubbar kollar om deras ungdomsledare har dömts för sexbrott


4. Kalle Anka firar jul med AIK

Kalle Anka i stället för fotboll på storbildsskärmen när AIK Fotboll bjuder in barnfamiljer till en svartgul jul på O´Learys i Mall of Scandinavia. ”Vi sträcker ut en hand till dom som har det tufft för tillfället”, säger Stefan Jonasson, kommersiell chef på AIK Fotboll.


5. Stålhästar lösa i Täby

Stålhästar tar över galoppen. På lördag avgörs andra upplagan av cykelcrosstävlingen CX Täby Park på den gamla galoppbanan i Täby.


6. Hårt, mjukt och glatt

Soft tennis i Slottshallen i Näsbypark – motion med mångåriga anor.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten