ANNONS

Sportsvepet: Svenska för fotbollsfans

Junior Eriksson och Gustaf Segerström dricker öl vid Nytorget. Foto: Pekka Pääkkö
Junior Eriksson och Gustaf Segerström dricker öl vid Nytorget. Foto: Pekka Pääkkö
Europa League-final på Friends Arena i kväll, morgondagens stjärnor gör upp på Skytteholm, och Järfälla kan få Stockholms första skidanläggning inomhus. Här är Sportsvepet med några av veckans höjdpunkter i Stockholms sportvärld.
ANNONS

1. Ajax–Manchester United i kväll

I kväll möts Mancheter United och Ajax i Europa Leage-finalen på Friends Arena. Mitt i Sporten följde Uefas tips för hitresta fans.

Se också videon med svenska för fotbollsfans.


2. Talangtätt på Skytteholms IP

Ta också chansen att spana in morgondagens stjärnor – och se hur AIK:s 14-åringar står sig mot Juventus, Milan och Arsenal med flera europeiska storlag i Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholms IP den 26–28 maj.


3. Sveriges snabbaste cyklister

Första cykelloppet i Djursholm på 40 år blev en succé. Den 6 juni arrangerar Stockholm CK en ännu större tävling, Nationaldagsloppet, då Sveriges snabbaste cyklister kommer till Vallentuna.


4. Skidspår inomhus i Järfälla

Planer på skidspår inomhus har funnits på många håll i länet – men ännu inte blivit verklighet någonstans. Nu ser det ut som att Järfälla får Stockholmsregionens första skidanläggning inomhus.


5. Lyckad premiär för SFI-loppet

I tisdags var det premiär för SFI-loppet på Golfängarna I Sundbyberg. Försöket blev så lyckat att det lär bli en tradition.


6. Essinge IK:s Brita är en hjälte

Sonen har slutat med fotboll men Brita Källgren fortsätter i Essinge IK. Som styrelseledamot, materialare och ansvarig för B-laget. Nu har hon nominerats till Mitt i:s idrottshjälte.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.