Sportsvepet: Fans swishade bort Nadines böter

Supportrar swishade in pengar till Hammarbysupportern Nadine Rehns böter
Hammarbysupportern fick hjälp av supportrar från hela Sverige att betala sina böter.
Fans från hela Sverige samlade ihop pengar Hammarbysupportern Nadines böter, Kanalplan håller fortfarande inte för damallsvenskan och Tyresö Handboll kan chocka ”Skara-Bert”.
Här är Sportsvepet med sju höjdpunkter från veckan i Stockholms sportvärld.

1. Fans samlade ihop till Nadines böter

Hammarbysupportern Nadine Rehn, 24, friades för våldsamt upplopp men fälldes för våldsamt motstånd till böter på drygt 9000 kronor. Supportrar från hela Sverige swishade pengar för att hjälpa henneEfter att ha varit portad från alla fotbollsmatcher sedan i september står det nu klart att hon får se alla Hammarbys matcher den här säsongen. Åklagaren överklagar nämligen inte domen.

2. Tyresö kan avgöra inför ”Skara-Bert”

Tyresö Handboll har ena benet i högsta damserien, SHE, efter 29–22 hemma mot Skara HF i det första kvalmötet. Returen på bortaplan spelas på söndag. Bert ”Skara-Bert” Karlsson som är en av Skaralagets sponsorer kommer följa matchen från läktarplats.

– Jag ska se matchen men är så förbannad, säger han.

3. S och M överens: Stockholm kan inte söka OS

Stockholm är en av sju kandidater som pekas ut av Internationella Olympiska Kommittén som möjliga arrangörer av vinter-OS 2026. Men det politiska motståndet mot mästerskapet är stort. Socialdemokraterna och Moderaterna är inte överens men verkar ändå ense om att Stockholm i nuläget inte kan söka OS.

4. Damallsvensk premiär på Kanalplan i fara

Hammarby Fotboll längtar efter återinvigningen av Kanalplan. Men det är fortfarande oklart om planen hinner bli spelklar till den damallsvenska premiären den 14 april.

5. Segeltorp och Trångsund till hockeyettan

Segeltorps IF är klart för hockeyettan och får sällskap av Trångsunds IF.

6. Salem kan nå SSL

Räkna med en innebandyrysare på lördag. Då spelas den tredje och avgörande matchen mellan Salems IF och Kalmarsund i Fleminghallen. Vinnaren tar klivet upp till SSL, Svenska superligan.

7. Bootcamp gav reporter träningsvärk i tre veckor

Allt om Stockholms reporter Sandra Eriksson har testat den trendiga träningsformen bootcamp. ”Resultatet? Konstant träningsvärk i tre veckor och troligen nästan en sjö av min egen svett”, skriver hon.

Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten