Sportsvepet: Terrordådet kan stoppa matcher

Tele2 Arena
Tele2 Arena.
Terrordådet i centrala Stockholm kan påverka flera idrottsevenemang i helgen. Samtidigt verkar idrottarna vilja stå upp för ett öppet samhälle och genomföra evenemang som planerat.
Sportsvepet listar ytterligare tolv nyheter och händelser i Stockholms sportvärld.

Läs mer:  Alla matcher spelas – hedrar offer med tyst minut


1.  Terrordåd kan stoppa matcher…

Terrordådet i centrala Stockholm kan påverka idrottsevenemang i helgen. ”Vi kommer att fortsatt hålla en löpande kontakt under helgen för att bedöma läget inför söndagen”, skriver Hammarby fotboll på sin hemsida inför söndagens allsvenska hemmapremiär mot Kalmar FF.


Följ utvecklingen i Stockholm: Polisen: ”Bomb i lastbilen”


2. …men BP:s premiär tycks bli av

Brommapojkarnas 75-årsjubileum med med hemmapremiär mot Örgryte och invigning av den nya läktaren på Grimsta IP verkar bli av som planerat klockan 16.00 i dag lördag. Här kan ni läsa en intervju med tränaren Olof Mellberg som trots att han har gjort BP bäst i Stockholm vill tona ner förväntningarna på nykomlingen i superettan.


3. Jiloan Hamad i lååång podd

Mitt i Sporten har gjort sin första podd. Lyssna på en lååång intervju med Hammarby fotbolls nyförvärv Jiloan Hamad. Han berättar bland annat att han siktar på en landslagsplats, drömmer om en ramsa från Bajensupportrarna, varför han valde Hammarby före AIK och hur hans kurdiska släktingars krig mot Islamiska staten, IS, nästan fick honom att lämna fotbollen.


4. Nominera din idrottshjälte

Mitt i Sporten har startat tävlingen Stockholms idrottshjälte. Vem tycker du är en riktig idrottshjälte? Hör av dig till oss och berätta! Mejla till idrottshjalte@mitti.se och uppge namn, eventuell klubb och varför personen är värd utmärkelsen. Uppge även dina kontaktuppgifter.
Här hittar du våra artiklar om idrottshjältarna. I sociala medier märker vi inläggen med #idrottshjälte


5. Bilolycka stoppar proffsdebut

Boxaren Laziz Sharifov får fortsätta att vänta på besked om han får stanna i Sverige eller utvisas till Kazakstan. Dessutom har han skadats i en bilolycka och missar sannolikt den planerade debuten i proffsboxningen.


6. Hoppet om elitserien lever

Karlslunds Ryttarsällskap vill mäta sig med de allra bästa lagen i landet i hästhoppning. Vägen till elitserien har börjat på bästa sätt.


7. AIK till basketligan

AIK:s basketdamer gör succé. Redan under fösta säsongen har laget tagit sig laget upp i basketligan.


8. Bajenprofil bakom Frejs marsch

De flesta allsvenska lag har en inmarschsång. IK Frej Täby i Superettan ville inte vara sämre. Nu har klubben skaffat sig en egen låt – ”Oslagbara” – skriven av Frej- och Bajenprofilen Christophe Lallet.


9. AIK:s fotbollsdamer slår rekord

AIK:s fotbollsdamer har sålt rekordmånga årskort – 650 stycken – inför premiären i Elitettan i nästa vecka. Nu hoppas tränaren att folk dyker upp på matcherna hemma på Skytteholms IP också. De som kommer får se ett nytt spelsystem, inspirerat av klubbens herrlag.


10. 6-åring sprang för sin avlidna syster

I fredags sprang 163 000 skolbarn Team Rynbkeby Skolloppet och samlar in pengar till Barncancerfonden. För 6-åriga Linn Lejdemyr på Löttingelundsskolan var loppet speciellt. Hon sprang för sin syster i himlen, Irma, som gick bort i cancer innan Linn föddes.


11. S:t Erikscupen live i mobilen

Har du barn eller barnbarn som spelar i S:t Erikscupen? Då kan du i år följa hans eller hennes framfart på fotbollsplanen live i mobilen.


12. Hammarbys damer flyttar till Tele2

Renoveringen av Kanalplan är fortfarande inte klar och Hammarbys fotbollsdamer får sannolikt spela de flesta hemmamatcherna på Zinkensdamms IP även i år. Ett undantag blir hemmapremiären som klubben flyttar till Tele2 Arena.


13. Succélagets hall kan rivas

I veckan spelade Kista badmintonklubb sin tredje raka SM-final. Men snart Kista Racket Center rivas och elitsatsningen vara över.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebook, se videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten