Sportsvepet: Underjordisk löparfest på lördag

Stockholm Tunnel Run Citybanan avgörs på lördag.
Stockholm Tunnel Run Citybanan avgörs på lördag.
Mittbacken Jonas Olsson klar för Djurgården.
Nyförvärvet Jonas Olsson ska få ordning på Djurgårdens defensiv, är det tänkt.
Frej Täby, Lukas Sunesson
Lukas Sunesson gjorde fem mål för Frej Täby i fjol – på endast fem matcher från start.
Allsvensk upptaktsträff i måndags, nytt sätt att finansiera barnens idrottande, och unik löparfest i underjorden på lördag. Det är några av ett dussin höjdpunkter i veckans Stockholmssport.

1 – Unik löparfest i underjorden

33 159 löpare ska trängas i underjorden på lördag. Då är det dags för den första och sista upplagan av Stockholm Tunnel Run Citybanan.


2 – Jonas Olsson till Djurgården

Förre landslagsbacken i fotboll Jonas Olsson är klar för Djurgården. Samtidigt fortsätter klubben jakten på en anfallare.


3 – Hamad funderade på att sluta spela fotboll

Hammarbys Jiloan Hamad är ett annat av allsvenskans hetaste nyförvärv. I en längre intervju med Mitt i Sporten berättar han hur han  funderade på att sluta med fotboll för att hjälpa sina kurdiska släktingar i kriget mot IS, hur han minns Hammarbys SM-guld och hur mycket han beundrar Kennedy Bakircioglu.


4 – AIK hedrar Ivan Turina

AIK spelar 2017 med Hjärt- och lungfonden på bröstet för att hedra målvakten Ivan Turina som avled på grund ett hjärtfel.


5 – Mitt i klämde på bucklan

Mitt i Sporten fick i veckan känna på Lennart Johanssons pokal när de allsvenska fotbollsklubbarna besökte Uppsala för en upptaktsträff.


6 – För snabb för sitt eget bästa

Utöver Allsvenskan startar även Superettan nästa helg. IK Frej Täby hoppas mycket på egna produkten Lukas Sunesson. Redan i fjol gjorde den hypersnabbe anfallaren fem mål i serien, på endast sex starter. Nu vill 18-åringen som bor intill hemmaarenan Vikingavallen etablera sig och utöka målskörden.


7 – Spring för Livet har exploderat

Är du trött på att sälja salami eller tulpaner för att finansiera dotterns eller sonens idrottande? Gör som Sollentuna FK:s P04 Vallen Nord. De drog igång Spring för Livet där de drar in pengar både till klubbkassan och välgörande ändamål. Sedan starten 2015 har Spring för Livet exploderat. Den 22 april springer upp emot 600 spelare i Sollentuna FK in cirka 200 000 kronor till Friends.


8 – Hockeymorsorna blev bäst i stan

När ett gäng hockeymorsor startade veteranlaget Hurricanes stapplade flera spelare på isen och höll sig i sargen. Två år senare är de bäst i stan.


9 – De korar Sveriges bästa motionsspår

I tre månader reste Philip Persson och Oskar Jensen runt och testade motionsspår i Sveriges alla 290 kommuner. Nu är Sveriges bästa spår korat. Nedräkningen från plats 100 – där Edsbergs fritidsområde i Rösjöskogen placerade sig – har precis börjat.


10 – Thomas på nytt galet löpäventyr

Thomas firade 40 genom att springa 40 maraton. Nu ska han springa från Treriksröset till Smygehuk på sex veckor.


11 – Huddinge Hockey jagar mot allsvenskan

Huddinge Hockey inleder kvalserien till allsvenskan mot Kristianstads IK i Björkängshallen i kväll torsdag. I Skånegänget spelar en gammal Huddingebekanting – Christopher Lindholm.


12 – Stina fick Linda Haglunds stipendium

Den 15-åriga sprintern Stina Gustavsson blev den första unga idrottaren att tilldelas Linda Haglunds stipendium på 10 000 kronor.