Staden letar efter lösning på hallfrågan

Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) tror på en lösning i hallfrågan.
Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) tror på en lösning i hallfrågan.
GT Söder kan nästa säsong få spela alla sina hemmamatcher borta – om inte Stockholm stad och föreningen kommer överens om en lösning.
– Det har aldrig tidigare hänt att vi inte löst situationen, säger idrottsborgarrådet.

GT Söders avancemang till högstaligan kommer att bli en kostsam historia och om förutsättningarna varit tuffa tidigare är det ingenting i jämförelse med vad som väntar. Den största förändringen blir att samtliga hemmamatcher kommer att få spelas borta – om inte Stockholm stad och GT Söder tillsammans kan komma fram till en lösning.

– Det har aldrig tidigare hänt att vi inte kunna lösa situationer som denna är den uppstår. Vi har hallar, till exempel Eriksdalshallen, som är elitanpassade efter handbollsförbundets krav. Men vi kommer självklart sätta oss in i kraven och försöka få till en dialog med SHE med förhoppningar om att GT Söder ska kunna spela kvar i Sköndalshallen, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

Ny hall längst upp på GT Söders måste-lista

 

Ett första möte

För en vecka sedan träffades GT Söder och idrottsförvaltningen för första gången för att diskutera framtiden. Exakt vad som togs upp på mötet kan idrottsborgarrådet inte svara på. Men om tränaren Vaggo Schjölins önskan om ett helt nytt komplex med bassäng, gym och handbollshall säger hon såhär;

– Jag skulle absolut inte säga att det är otroligt. Min ambition är att hitta nya innovativa sätt att finansiera idrottsanläggningar i Stockholm. Att det behövs fler är långt från en hemlighet men budgeten vi har gör att vi måste prioritera. Jag har goda förhoppningar om att kunna få fler privata aktörer att engagera sig. Viljan finns.

Barn och unga går först

Avancemanget innebär också högre krav på GT Söders träningstider. Längre pass och bättre träningstider efterfrågas.

– Barn- och ungdomsidrotten prioriteras alltid först i. Men det brukar inte att vara något problem att pussla och få ihop elitföreningarnas önskemål så länge man har en dialog.

Vilken betydelse har GT Söders avancemang för Stockholms stad?

– Stor betydelse, framför allt för tjejidrotten. Vår förhoppning är att GT Söder nu ska fungera som inspiration för att få fler tjejer att delta. Det känns jätteroligt såklart, säger Karin Ernlund (C).