Stadion kan bli damernas arena

Gör om Stadion till en elitarena för damfotboll. Det föreslår Miljöpartiet i en motion till idrottsnämnden.

– För damfotbollens långsiktiga överlevnad i Stockholm är det nödvändigt att vi har en arena för damallsvenskan, säger Stefan Nilsson (MP) som sitter i Östermalms stadsdelsnämnd.

Bakgrunden är, som Lokaltidningen Mitt i berättade om redan i höstas, att nya arenakrav från Fotbollsförbundet träder i kraft 2014. Den enda arenan i Stockholm som uppfyller kraven för damallsvensk fotboll är Tele 2 arena, och den är på tok för stor och dyr för damerna.

I och med att Djurgårdens damer åkte ur finns visserligen inget lag från Stockholm i damallsvenskan i år, men det kan förändras redan till 2014, förklarar Stefan Nilsson.

Ett av kraven från förbundet är att det ska finnas individuella säten under tak. Miljöpartiet föreslår nu att sådana säten installeras på Stadion, och att de utformas så att de ”passar in i den vackra historiska miljön” och därmed kan godkännas av länsantikvarien, vilket är ett måste då Stadion är förklarad som byggnadsminne.

– I stället för att bygga en ny arena för damfotboll är det både billigare och mer logiskt att anpassa Stockholms Stadion till de nya arenakraven. Det är en ganska liten förändring som behövs, den skulle inte kosta mer än 15–20 miljoner kronor, säger Stefan Nilsson.

Nu krävs en spurt på Tele 2 arena badou jack ”the ripper” gör succé i proffsringen

FOTBOLL De senaste veckorna har ett rykte om att redan det redan försenade bygget av Tele 2 arena är på väg att försenas ytterligare florerat flitigt på olika fotbollsforum.

Flera skribenter säger att de ”hört av en kompis med inblick i bygget” att arenan inte hinner bli klar till juli då Hammarby (20 juli) och Djurgården (21 juli) ska premiärspela där. Men ryktet är grundlöst, bedyrar Mats Grönlund, vd på SGA Fastigheter som äger och förvaltar arenan.

– Det krävs en otrolig spurt, men det kommer gå att spela fotboll där den 20 juli. Kanske någon kiosk eller så inte är klar i tid, säger han.

BOXNING 29-årige stockholmaren Badou Jack, som har boxats för bland andra Djurgårdens IF, är numera framgångsrik som proffs i USA.

För ett par veckor sedan vann han på knockout i första ronden mot Jonel Tapia från Puerto Rico i en gala i Las Vegas.

Därmed har Badou Jack, med artistnamnet ”Jack The Ripper”, vunnit tolv av tolv proffsmatcher. Nio av dem på knockout.

Nästa match är redan på fredag, den 23 februari, då Jack är med på en tv-sänd gala i Detroit.