Stadion kan få en ny matta – av hybridgräs

I dag har Stadion naturgräs. Men kanske kommer det förstärkas med konstgräs.
I dag har Stadion naturgräs. Men kanske kommer det förstärkas med konstgräs.
Alliansen vill att naturgräset blandas ut med konstgräs på Stadion – för att det ska hålla bättre.
Idrottsförvaltningen tycker det låter intressant.

Mitt i har tidigare berättat att alliansen tycker man borde lägga hybridgräs på Stockholms stadion. Alltså en matta där naturgräset förstärks av konstgräs.

Liberalernas Daniele Fava har tidigare sagt till Mitt i:

– Det är brist på idrottsytor i Stockholm, och alldeles särskilt i stenstaden. Då borde vi se till att bättre använda de anläggningar vi har och därför vill vi titta på att använda vackra och anrika Stadion mer.

En miljon vill alliansen lägga på utredningen. Nu har idrottsförvaltningen svarat på motionen, och förslaget får varken tumme upp eller tumme ner av tjänstemännen.

Innan några pengar investeras vill förvaltningen nämligen kolla på hur hybridgräs fungerat i andra städer, som Göteborg där Gamla Ullevi haft hybridgräs sedan 2017.

”Förvaltningen avser att nogsamt fortsätta att följa de hybridgräsprojekt som finns. Om utfallet är positivt gällande spelaregenskaper för fotboll och bedrivande av friidrott med möjlighet för tävlingsverksamhet avseende samtliga kastgrenar samt drift, underhåll och skötsel torde det övervägas att anlägga hybridgräs på Stockholms Stadion.”, skriver idrottsförvaltningen i sitt tjänsteutlåtande.