Stadiongirot går genom parker och grönska

Stadiongirot
Start och mål sker inne på Stadion.
Stadiongirot
Banan går genom Norra Djurgården, Ulriksdal, Hagaparken, Frescati och Lill-Jansskogen.
Stadiongirot
Innan mållinjen korsas får cyklisterna göra ett ärevarv inne på 1912 års OS-arena.
Den 6 maj cyklas Stadiongirot, Stockholms nya motionslopp på cykel, för tredje gången. Start och mål är på Stockholms Stadion och banan går till stora delar i Nationalstadsparkens grönområden.

– De två första åren har blivit mycket lyckade och enligt många är detta Sveriges vackraste cykellopp, säger Pelle Kotschack, initiativtagare till Stadiongirot.

Loppet har två olika distanser – 24 kilometer (ett varv) och 48 kilometer (två varv). Hjälm är obligatoriskt och de flesta cyklar passar för loppet, dock ej de med riktigt smala racerdäck, hälsar arrangören.

Ärevarv inne på Stadion

Från starten på Stadion går banan norrut, över Norra Djurgården och vidare genom Ulriksdal och Hagaparken I Solna. Banan går utmed Brunnsvikens hela västra sida och följer med runt vikens södra ände och sedan vidare norrut igen, upp mot Frescati. Sista biten går genom Norra Djurgården igen och Lill-Jansskogen innan de tävlande är åter på Stadion – där de går i mål efter ett avslutande ärevarv på 1912 års OS-arena.

Stadiongirot arrangeras av Djurgårdens IF:s Cykelförening i samarbete med Stockholms Stadion, Stockholms stad och Djurgårdsförvaltningen.

Gratis DIF-biljetter

Deltagarna i loppet får gratis inträde till den damallsvenska matchen mellan Djurgården och Kvarnsveden som spelas på Stadion senare på dagen. De får dessutom biljetter till Djurgårdens herrars match mot AFC Eskilstuna på Tele2 Arena den 27 maj.

Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Prostatacancerförbundets arbete för ökad kunskap om och bättre vård av prostatacancer.

– Vi är stolta över att kunna bidra till ett så viktigt ändamål, säger Pelle Kotschack.