ANNONS

Stadshuset navet i Stockholm Triathlon

Start och mål i Stockholm Triathlon sker vid Stadshuset.
Start och mål i Stockholm Triathlon sker vid Stadshuset.
I dag avgörs Stockholm Triathlon. Loppet är inte längre en VM-deltävling, men drygt 1 500 motionärer kommer att simma, cykla och springa – med start, växlingar och målgång vid Stadshuset.
ANNONS

– Eliten har kört Svenska Triathloncupen och SM i sommar. Den här tävlingen är för alla, med många förstagångstriathleter. Det är en unik möjlighet att kunna tävla mitt inne i stan, säger Emma Igelström, kommunikationsansvarig på Svenska Triathlonförbundet.

”Ett bra ställe för publiken”

Banan är delvis ny för året och Stadshuset är ännu mer i centrum då både start och målgång sker där, plus växlingarna från simning till cykel och från cykel till simning och dessutom alla varvningar i cykel och löpning.
– Det är ett bra ställe för publiken. Står man vid stadshuset kan man följa stora delar av tävlingen, säger Emma Igelström.

Inte längre VM-deltävling

Simningen sker i Riddarfjärden, cyklingen runt i stort sett hela fjärden, och löpningen har en bana som går förbi Slottet innan den rundar Helgeandsholmen varefter det bär av åter till Stadshuset.

Stockholm Triathlon

Tidigare var Stockholm Triathlon en del av VM-serien, men stora delar av världseliten på plats i stan. Foto: Mostphotos

Stockholm Triathlon har arrangerats sedan 2008 och firar alltså 10 år i år. 2012–2017 ingick loppet i VM-serien, men nu har Stockholm lämnat över stafettpinnen som VM-deltävling till Bermuda.

Mestadels motionärer

Även i år finns en tävlingsklass, men den övervägande majoriteten av söndagens deltagare är motionärer.
Det finns tre distanser att välja på. Olympisk är 1 500 meter simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning. Sprint innebär halva distansen. Och supersprint är ytterligare en halvering.

Stockholm Triathlon

Så här ser banan ut i årets tävling. Illustration: Stockholm Triathlon

Först ut är tävlingsklassen för herrar på Olympisk distans. De hoppar i Riddarfjärden och inleder simningen redan klockan 8 på morgonen. Därefter rullar det på med ytterligare 20 starter, i olika klasser och startgrupper, inklusive Motion Superspring herr och dam som är sist ut klockan 13.20.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.